Lezing Groei & Bloei, Bijen, het hele jaar door

Op dinsdag 12 januari 2016 komt de heer Bouman, een lezing geven over het houden van bijen. Luuk Bouman is imker en weet dus uit eigen ervaring waarover hij praat.

Bijen zijn van levensbelang voor de mens.

Ze wonen in een bijenkast en bestuiven onze gewassen. Zonder bijen komen er bijvoorbeeld uit appelbloesem geen appels. En kunnen we dat potje honing ook wel vergeten. Helaas krijgen ze het steeds moeilijker om zich te handhaven.

Deze avond krijgen wij een verhaal over het houden van bijen door het jaar heen. Luuk vertelt ons hoe je “zwerven” moet voorkomen, zorgt dat er niet te veel koninginnen komen, hoe je de honing oogst en de kasten versleept naar plekken waar veel bloeiende bomen en planten zijn. Het volk moet ook regelmatig worden gecontroleerd op ziekten en parasieten, zoals bijvoorbeeld de beruchte farroamijt. Als die worden ontdekt, moet er worden ingegrepen. En als de imker honing heeft geoogst, moet hij natuurlijk wel zorgen dat het volk ’s winters niet dood gaat van de honger!!

Stap voor stap vertelt Luuk Bouman ons hoe hij van januari tot december de bijen verzorgt en wat daar allemaal bij komt kijken. En ongetwijfeld zullen er ook potjes honing gekocht kunnen worden.
Geïnteresseerd? U bent van harte welkom.
 
De lezing vindt plaats in de Kiekmure aan de Tesselschadelaan.
Aanvang van de lezing: 19.45 uur
De lezing is gratis voor leden van Groei en Bloei.
Niet-leden zijn welkom. Wel wordt er een kleine bijdrage van € 2,50 verwacht.