Lezing Groei & Bloei 1+1= 3 Wat maakt dat een plantencombinatie werkt?

Op dinsdag 17 januari kom Eric Meijer, tuinontwerper, ons vertellen hoe je de mooiste plantencombinatie kunt maken.

Het komt velen van ons bekend voor, je hebt planten in de border gezet, nagedacht over de kleur van de bloem,  wanneer de plant bloeit, de hoogte en de vorm van het blad. Toch blijkt de combinatie niet te zijn van wat je er van had verwacht. Hoe kan dat nou? En wat doe je er aan? Dat gaat Eric Meijer ons op 17 januari vertellen.

Bij het ontwerpen van een border spelen veel dingen mee, zoals de bloeiwijze van een plant, wat is het effect van een aarvorm naast een schermbloem, van een paarse bloem naast een andere paarse bloem of juist naast een gele.

Eric Meijer heeft als passie de wereld een beetje mooier te maken door tuinparadijsjes te scheppen. Hij houdt van verrassingen, niet meteen de hele tuin weggeven, maar doorkijkjes creëren. Om zijn plantenkennis te vergroten heeft hij als vrijwilliger bij  De Hessenhof van Hans Kramer gewerkt. Deze bevlogen man gaat ons aan de hand van aansprekende voorbeelden laten zien welk effect planten op elkaar hebben en hoe wij daar ons voordeel mee kunnen doen.

En een zadenruilbeurs, waar leden hun meegebrachte zaden kunnen ruilen.

De lezing vindt plaats in de Kiekmure aan de Tesselschadelaan 1 te Harderwijk.
Aanvang 19.45 uur
De lezing is gratis voor leden van Groei& Bloei. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Aan hen wordt een bijdrage van € 2,50 gevraagd.

Voor meer informatie
Groei & Bloei, afdeling Harderwijk, Nunspeet en Zeewolde
Marja Schaaff, tel. 0341 453313