Levensecht leren voor tl’ers op het Morgen College

De meeste leerlingen van de theoretische leerweg gaan na het behalen van het diploma naar het mbo om een beroepsopleiding te volgen. Vier jaar lang hebben ze Engels, Nederlands, wiskunde of biologie gehad. En ineens moeten ze allerlei praktijkvakken volgen. 

Vaak krijgen leerlingen van de theoretische leerweg pas op het mbo voor het eerst te maken met de praktijk van een richting die de leerlingen aanspreekt. Daar heeft het Morgen College iets op verzonnen!

Mbo-gericht vak
Op het Morgen College kiezen de tl-leerlingen vanaf de derde klas een vak gericht op het mbo. Een echt praktijkvak, waarin kennis wordt gemaakt met een richting die zij misschien zelf op willen. Voorbeelden hiervan zijn keuzevakken uit Uiterlijke Verzorging, EHBO, meubelmaker of Fotografie. Over 2,5 jaar wordt een praktijk keuzevak verplicht op de tl, maar het Morgen College heeft hier al jaren geleden bewust voor gekozen.
 
Samenwerking met Hop Taartenshop & Landstede MBO Harderwijk
Het Morgen College probeert keuzevakken zo levensecht mogelijk te laten zijn en indien mogelijk samen te werken met een bedrijf. De komende 7 weken volgen de leerlingen van de theoretische leerweg een keuzevak naar keuze. Een van die keuzemogelijkheden is ‘Patisserie’. Alex Hop van Hop Taartenshop komt iedere dinsdagmiddag in de bakkerij van het Morgen College een gastles verzorgen. Deze week werden er al heerlijke lekkernijen gemaakt voor 5 december.

Levensecht leren op Morgen College Harderwijk