Leon Opdam bereikt weer mooie dingen bij zijn club in Deventer

Vorige week werd door Go Ahead Eagles Youth de lijst met de 20 beste voetbaltalenten bekend gemaakt van 2018. Op nummer 3 stond de 13-jarige Leon Opdam uit Harderwijk!

Ook was Leon genomineerd voor het talent van het jaar 2018 van Go Ahead Eagles waarbij iedereen kon stemmen en had zijn oude trainer en tevens oud international Ugur Yildrim zijn mening gegeven over Leon Opdam in een interview met Go Ahead Eagles.

Leon speeld op dit moment in het O15 team van Go Ahead Eagles. Zelf is hij 13 jaar en is het dus een uitdaging. Maar het gaat hem goed af , zo zit hij regelmatig in het team van de week, was hij in week 50 talent van de week en was hij genomineerd voor het talent van 2018 en is daar 3de geworden.

De nominatielijst voor talent van het jaar 2018 werd donderdag 20 december bekend gemaakt. Hierna mocht het publiek stemmen. Leon kwam de eerste ronde gemakkelijk door en won ruim. De tweede ronde kwam hij ook door, waar hij uiteindelijk strande in de halve finale en met alle stemmen bij elkaar op geteld eindigde hij op de 3de plek van de hele jeugdopleiding, dit werd bekend gemaakt met de top 20 talenten lijst van Go Ahead Eagles.

Dit is een mooie prestatie en daarom werd door Go Ahead Eagles zijn oude trainer en tevens ex international Ugur Yildrim geïnterviewd. Ugur Yildrim omschreef Leon als volgt: “Hij is een mooi voorbeeld van iemand die bij DVS altijd in de aanval heeft gespeeld maar bij ons uiteindelijk op rechtsback terecht kwam. Ook is hij een alleskunner aan de rechterkant. Verder is hij een leuke gozer die elke training, wedstrijd maximaal gaat. Leon doet geen vlieg kwaad , hij lacht altijd maar zodra de bal in de buurt is veranderd hij in een monster met een slecht kapsel hahaha:).” Het gaat goed met Leon bij de Deventenaren. Een half jaar geleden was hij nog 2de van Nederland onder de 13 jaar met voetballen en nu eindigd hij ook hoog bij zijn eigen club Go Ahead Eagles. Leon sluit 2018 dus goed af en hopelijk staan er nog mooie dingen te wachten voor Leon in 2019!