Leerzame presentatie van Matrix tijdens Ondernemersontbijt BKH

‘Maak een back-up van al je bestanden, doe regelmatig updates en open geen mail waarvan je de afzender niet vertrouwt.’ Dat was het belangrijkste advies van André Pater, directeur van Matrix IT. 

Hij was gastspreker tijdens het ondernemersontbijt van de Bedrijvenkring Harderwijk op donderdag 9 november.

Hij gaf een boeiende presentatie over zogenaamde cryptolockers, een soort gijzelingssoftware. De naam zegt het al, het ‘gijzelt’ alle bestanden op je computer. Pas tegen betaling aan de hacker, krijg je de code waarmee je bestanden weer vrij komen. “Als je geen back-up van je bestanden hebt en je computer raakt besmet met zo’n virus, is betalen eigenlijk de enige oplossing om alles weer terug te krijgen.”

Hij heeft het bij zijn klanten wel eens meegemaakt. “Geen goede virusscanner, geen back-up. Eigenlijk totaal niet voorbereid op een ‘aanval’ terwijl die zomaar voorbij kan komen.”

De ondernemers

Het was opnieuw een drukbezocht ondernemersontbijt. Gastheer was bouwbedrijf Van Wijnen. Vol trots presenteerden ze hun nieuwe pand aan de Deventerweg. Duurzaam, open en eerlijk. “Bij Van Wijnen doen we niet alleen aan nieuwbouw, veel vaker transformeren we. Een kantorencomplex wordt een hip hotel, wat ooit een veeschuur was, wordt een duurzame woning.

Ook hier, aan de Deventerweg, hebben we verbouwd. We zijn pas begonnen toen we echt wisten wat we wilden. En dat heeft geresulteerd in dit nieuwe pand, waarin we elke dag nog met heel veel plezier in werken”, aldus Henk Bakker, commercieel directeur van Van Wijnen Midden-Nederland. 

Ondernemersontbijt Bedrijvenkring Harderwijk bij van Wijnen Harderwijk