Leerlingen van modevakschool maken speeldekens voor Servische kinderen

De leerlingen van modevakschool Bij Basti uit Harderwijk, de school van Basti Ros, zijn druk bezig met het maken van speelkleden voor Stichting Hulp Oost-Europa. Met fleecedekens en niet rekbare katoenen lapjes, maken de cursisten grote speeldekens, die met een koord tot een zak getrokken kunnen worden. 

“Op de foto zie je een speelkleed dat al af is, hier gaan we er dus nog een heel aantal van maken."

"We zijn nu speelgoed aan het inzamelen, zodat we de speeldekens vol met speelgoed aan de stichting mee kunnen geven”, zegt Basti Ros.
Haar modevakschool aan de Europalaan 6 bestaat sinds 1990 en telt op dit moment ongeveer 35 leerlingen in de leeftijd van 18 tot 76. Ros geeft naailessen en lessen in patroontekenen.

Het idee om elk jaar iets voor het goede doel te doen, ontstond vorig jaar toen ze het met elkaar hadden over de NL Doet Dagen.

“Vorig jaar hebben we droomdekentjes gemaakt voor stichting Regenboogboom, een stichting die zich inzet voor kinderen met een ernstige ziekte. De droomdekentjes zijn voor zieke kinderen, vaak in het ziekenhuis, zodat ze een eigen ‘droomdeken’ hebben om onder weg te kruipen en zich veilig te voelen.” Dit jaar kwam een van de leerlingen met het idee om iets te maken voor stichting HOE. “Dus dit jaar maken we speeldekens met daarin ingezameld speelgoed, voor kinderen uit een dorp in Servië.”

Zaterdag 21 april hoopt de club zeven speeldekens op een dag te maken.

Wanneer het af moet zijn, weet Ros niet precies, wel weet ze dat er twee keer per jaar vanuit de stichting een vrachtwagen vol richting Servië rijdt. Of ze nog wat kan gebruiken voor zaterdag 21 april? “We kunnen altijd fleecedekens gebruiken en katoenen lapjes die niet rekbaar zijn”, aldus Ros. Voor meer informatie en contactgegevens, kijk op modevakschoolbastiros.nl.

Speelkleedjes voor het goede doel