Leerlingen Slingerbos fietsten naar Tsjechië

Door Lex Schuijl - Met een fietsactie hebben leerlingen van Slingerbos 11.368 euro opgehaald voor ’Spieren voor Spieren’. In april 2018 hebben elf leerlingen van de RSG van het Slingerbos naar Tsjechië gefietst. 

Onder begeleiding van de docenten Chris Lammers en Max van de Beek hebben zij zeven dagen lang ongeveer 120 kilometer per dag gefietst. Van de Beek is blij met het opgehaalde geld.

“Deze sportieve actie heeft 11.368 euro voor ‘Spieren voor Spieren’ opgeleverd. De actie is gerealiseerd na een voorstel van Damian de Bruin, leerling uit 3Mavo.”
 
Inke van Duijn
Inke: “Toen ik voor het eerst over deze fietstocht hoorde werd ik enthousiast. Ook mijn vriendinnen zagen het idee al helemaal zitten: een week lang elke dag een stukje fietsen, om daarna aan iedereen te kunnen vertellen: Wij zijn naar Tsjechië gefietst!

Nadat erover was nagedacht, werd het toch minder leuk en vond iedereen opeens een reden om niet te gaan en bleef ik in mijn eentje over. Na nachten te liggen woelen, besloot ik mij toch op te geven. Ik kende dan wel niemand uit de groep, maar deze mogelijkheid krijg je geen tweede keer. Na de kennismaking met de groepsleden was ik heel erg blij dat ik me toch had opgegeven. Trainingen gingen voorbij, vriendschappen werden gesloten en iedereen kreeg wel een eigen fietsmaatje.
Bij het vertrek was er al een redelijk groepsgevoel, die naarmate de fietstocht steedssterker werd. We hielpen elkaar door moeilijke perioden, steunden elkaar en beleefden de gekste en leukste dingen. Dit resulteerde in een hechte groep die ook nu nog, na de fietstocht, intact bleef. Kortom, ik ben erg blij dat ik aan dit prachtige avontuur heb meegedaan, waar ik voor de rest van mijn leven trots op kan zijn.”

Odine Grevink ”Dat het een uitdaging was, ga ik niet ontkennen. Het was bijzonder mooi, en soms wat minder. Maar we hebben zoveel dingen gezien en gedaan en vriendschappen opgebouwd waar ik blij mee ben. Bovendien ben ik erg trots op iedereen en natuurlijk mezelf.” 

Spieren voor Spieren

Joyce Brandt nam namens de stichting cheque in ontvangst. “Deze bijdrage en inzet van de actievoerders betekent veel voor alle 20.000 kinderen in Nederland die lijden aan  een spierziekte. Alle opbrengsten van fondsenwervende acties worden besteed aan structureel wetenschappelijk onderzoek en aan diagnostiek, behandeling en zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht.”

Leerling RSG Slingerbos actie spieren voor spieren