Leerlingen Fontanusschool adopteren verzorgingstehuis

De Fontanusschool is de eerste basisschool in Harderwijk die een verzorgingshuis adopteert. Samen met de bewoners van het verzorgingshuis Weideheem vierden zij vandaag de samenwerking.

Leerlingen van groep 8 brachten de bewoners van Weideheem naar de Fontanusschool. Daar werden de bewoners feestelijk welkom geheten.

Na de koffie en de traktatie was er een kort programma waaraan zowel de leerlingen als de bewoners een bijdrage hebben geleverd.

Activiteiten met ouderen

De leerlingen brengen de komende drie schooljaren maandelijks een bezoek aan Weideheem. Daar gaan zij samen aan de slag met een activiteit, zoalsspelletjes doen, kleuren, voorlezen, bloemschikken, bewegingsspelletjes en nagels lakken.

Waardering

Wethouder Gert Jan van Noort sprak zijn waardering uit voor het initiatief en hoopt dat meerdere scholen in Harderwijk volgen. De samenleving telt steeds meer ouderen. Ouderen die eenzaam zijn en/of lichamelijke beperkingen hebben. Daarnaast neemt ook het aantal mensen met dementie toe. De Fontanusschool ziet het als een opdracht om de verbinding te leggen tussen de generaties. Het idee om zoveel mogelijk scholen een verzorgingstehuis te laten adopteren in Nederland is afkomstig van de Stichting Creatief Onderwijs.

Fontanusschool Harderwijk adopteert zorgcentrum Weideheem