Laten we elkaar gewoon ontmoeten

Een jaar en vier maanden geleden, op donderdag 8 oktober 2015, hebben moslims en christenen elkaar ontmoet in de bibliotheek in Harderwijk. 

Wat begon als een goed idee, eindigde in de drukst bezochte avond in de Café de Liefde geschiedenis.

Aan het eind van de avond was nog niemand uitgepraat en het publiek vroeg om een nadere kennismaking, een tweede avond. En nu is het zo ver. Twee sprekers, een compleet programma en een hele mooie locatie, namelijk de Turkse moskee aan de Anne Franklaan. 

Wanneer? Houd dinsdagavond 24 januari vrij, vanaf 19.30 tot een uur of 22.00

 Met wie? Vorig jaar waren het Emin Karaaslan en Jesper van der Vegt. Nu zijn het Ahmet Nazligül en Didi Companjen. Rinkelt er geen belletje?
 
Voorstelrondje
Nazligül is buurtbeheerder leefbaarheid bij UWOON in Harderwijk, hij is voorzitter van de Mehmet Akif Ersoy moskee en hij zit in het bestuur van de Stichting Bevordering Betrokkenheid Harderwijk. Hij doet mee omdat hij gelooft in de dialoog, in het verbinden van culturen. “Door in gesprek te gaan, haal je veel vooroordelen weg. Mensen zullen elkaar op straat nooit zomaar aanspreken of vragen stellen over elkaars cultuur.” Hij is blij met de avond die Café de Liefde organiseert en werkt daar graag aan mee. “Laten we elkaar vaker ontmoeten!”
 
Didi Companjen is, samen met haar man, oudstenechtpaar in christengemeente Sefanja. Ze doet en deed al jaren vrijwilligerswerk, onder meer bij het inloophuis de Synagoge en bij Youth United. Waarom zij enthousiast is? “We zien op straat, in onze stad, steeds meer mensen van verschillende culturen. Het maakt mij nieuwsgierig naar hun gewoontes, hun interesses. Op straat spreek je elkaar niet aan. Daarom is het een uitgelezen kans om in een ontmoeting van twee culturen, zoals Café de Liefde organiseert, elkaar te ontmoeten, te leren kennen en daardoor het gezegde: 'onbekend maakt onbemind' achter je te kunnen laten.”

Ook enthousiast geworden? Kom dan gewoon dinsdag 24 januari naar de Turkse moskee aan de Anne Franklaan en laat je verrassen. Om 19.30 start de avond met een bezichtiging van de moskee. Zien we je dan?