Landelijke bustour D66 bezoekt Harderwijk

Op 23 februari is D66 de landelijke bustour gestart. Op de eerste dag van de bustour werd in Harderwijk gestopt voor een werkbezoek aan de Harderwijk Horeca Academy. Onder meer Tweede Kamerleden Tjeerd de Groot en de in Harderwijk geboren Salima Belhaj bezochten het initiatief van verschillende horecaondernemers in de stad.

De Horeca Academy biedt jonge mensen een leer-werktraject en verdere professionele ontwikkeling aan.

De Academy is het resultaat van samenwerking tussen restaurants in Harderwijk. De Kamerleden gingen, samen met kandidaat-raadsleden uit Harderwijk, in gesprek met de initiatiefnemers en leerlingen.
 
Het kabinet maakt dit jaar 6,2 miljard euro over naar de gemeente- en provinciefondsen. Daarmee kunnen gemeenten extra investeren. Eén van de tien prioriteiten is dat een bloeiende regionale economie maatschappelijke ambities mogelijk maakt. Dit past bij Harderwijk. Harderwijk telt maar liefst twee restaurants met Michelinsterren en wordt terecht aangemerkt als culinaire Hanzestad. Een predicaat om trots op te zijn.

Je kan met recht zeggen dat de Harderwijkse horeca de hele regio een goede impuls geeft, vindt lijsttrekker Martijn Pijnenburg

”Als lokale D66-fractie zijn we trots op de kwaliteit en de samenwerking binnen de lokale horeca. De verschillende ondernemers zijn ambitieus en laten steeds beter zien dat in de Harderwijker horeca goed werk te vinden is."
 
De Horeca Academy is een initiatief vanuit de ondernemers dat steun verdient. De Academy laat bovendien zien hoe je jongeren een inspirerend perspectief op een carrière in de horeca geeft: In de Tweede Kamer zet D66 zich in voor een horeca-loopbaan die loont. Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot: “Restaurants, cafés en terrassen maken van Harderwijk een bruisende stad. Dat valt of staat met kwaliteit. Goed opgeleid horecapersoneel is onontbeerlijk.“

”De horeca kampt met een tekort aan goed opgeleide medewerkers”, aldus Belhaj. 

”Dat is een kans voor jongeren die op zoek zijn naar een baan. De Horeca Academy brengt deze twee werelden op een mooie manier samen.” D66 springt in Harderwijk in op deze kansen en pleit in het programma ”Kansen voor Harderwijk” dan ook voor minder regels in de horeca, glijdende openingstijden en opleidingen die aansluiten op de lokale arbeidsmarkt.