Lammetjesdag bij de schaapskooi in Ermelo geannuleerd

In verband met het coronavirus gaat de geplande lammetjesdag, zaterdag 27 maart 2021, bij schaapskooi in Ermelo NIET door.

Op drie februari zag het eerste lammetje van de Schapedrift-kudde het levenslicht

Met behulp van vele toegewijde vrijwilligers zijn de herders er in geslaagd om 139 schapen te begeleiden bij de bevalling van 169 witte wollige wondertjes. Er zijn 86 ooilammeren en 83 ramlammeren geboren. Daarbij zaten 30 tweelingen. Bijzonder is het zwarte ramlam van het zwarte schaap en nog specialer is het zwarte ooilam uit een witte moeder. Op drie maart werd de laatste tweeling geboren.
 
Gelukkig lijken de lammetjes en hun moeders zich niets aan te trekken van de pandemie. Zij dartelen, springen, bokken en blaten er op los. Binnenkort kunnen ze als een mooie gezonde kudde de hei weer op om hun taak als ecologische grasmaaiers te verrichten. Laat de lente maar beginnen!
 
Het bezoekerscentrum en het terrein bij de schaapskooi blijft geopend, tenzij de regelgeving omtrent het coronavirus worden aangescherpt. De lammetjes en schapen staan in de schaapskooi en rennen ook dagelijks in het weiland rond. Bezoekers zijn welkom om te komen kijken. Kijk voor de laatste berichten op www.schapedrift.nl.

(Foto Schaapskooi Ermelo)