Labyrint op de Rietmeen

Op het terrein van St. Rietmeen (de oude gemeentewerf van Harderwijk) is door een van de vrijwilligers een labyrint aangelegd. 

Er is door Els van Tol maanden aan gewerkt, steentje voor steentje uitgemeten en neergelegd.

Het resultaat ziet er prachtig uit, een waar kunstwerk. Het labyrint is echter niet alleen een mooi patroon van stenen, er zit ook een verhaal achter. Els van Tol legt uit: 

Het labyrint is een ruimte waaraan je je kunt toevertrouwen

In tegenstelling tot een doolhof met kruisingen en doodlopende wegen, vormt het labyrint  één pad dat zich naar een centraal doel kronkelt.
Als je je laat leiden door het pad kom je vanzelf in het midden terecht. Al slingerend kom je meerdere malen om het centrum heen, je ziet het steeds liggen en je weet dat je er uiteindelijk zal komen, maar soms ook denk je er bijna te zijn en opeens ben je er weer ver van verwijderd. Het wordt dan ook vaak gezien als symbool voor je levensweg. Het lopen van een geleid pad, waarbij je niet naar de weg hoeft te zoeken, maakt dat je kunt ontspannen, je kunt concentreren en mediteren.

Een labyrint kun je op vele wijzen lopen: alleen of met een groep, feestelijk, gedenkend, als ritueel, om jezelf ‘uit de knoop te lopen’.


Op vrijdag 5 en 12 mei is Els van Tol tussen 14 en 16 uur aanwezig om meer uitleg te geven over het labyrint. Het adres is St. Rietmeen, Ouverturebaan 1-3 te Harderwijk (bij de bus- en fietstunnel richting Drielanden). De Rietmeen is dagelijks, m.u.v. zondag, geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Voor meer informatie, zie www.rietmeen.nl