‘Kunst-Zinnig-Brein’ exposeert in De Roef

Kunstenaars met niet-aangeboren hersenletsel exposeren de komende maanden in de ontmoetingsruimte van De Roef aan het Zuiderzeepad. Wethouder Gert Jan van Noort van cultuur en welzijn opent de expositie ‘Historisch Holland’ vrijdag 4 oktober om 15.30 uur.

De exposanten, onder wie oud-Harderwijker Joop Middelkoop, zijn lid van Kunst-Zinnig-Brein, een collectief van mensen die op latere leeftijd hersenletsel hebben opgelopen.

Voor velen bleek schilderen of tekenen een middel om hun eigen mogelijkheden te ontdekken. Het schilderen helpt hen bij het proces van verwerking en aanvaarding en bij het terugvinden van zelfvertrouwen. Bij ieder schilderij vertelt de kunstenaar het persoonlijke verhaal, beeld en tekst vullen elkaar aan. Kunst-Zinnig-Brein komt voort uit teken- en schildergroepen van het centrum voor Niet-Aangeboren Hersenletsel in Teuge, onderdeel van zorgorganisatie Siza. De leden worden begeleid door kunstenares Ank Kempink. Diverse kunstenaars hebben zich door Harderwijk laten inspireren.

De kunstwerken zijn tot medio december vrij te bekijken tijdens de openingsuren van De Roef. De groep exposeerde eerder o.a. in het CODA-museum in Apeldoorn.