Koninklijke onderscheiding voor Ria en Gerrit Wormsbecher

Burgemeester Harm Jan van Schaik heeft op woensdagavond 17 januari een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Ria Wormsbecher en de heer Gerrit Wormsbecher. 

De uitreiking vond plaats tijdens de Servië-avond van de Hervormde Gemeente in gebouw De Wheme te Harderwijk. De heer en mevrouw Wormsbecher zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer en mevrouw Wormsbecher hebben zich vele jaren met hart en ziel ingezet voor de Stichting Hulp Oost Europa en voor de Hervormde Kerk in Harderwijk. Mevrouw Wormsbecher begeleidde groepen volwassenen en jongeren bij werkvakanties naar Servië en verzorgt samen met haar man het inzamelen en transporteren van kleding, dekens en schoolmeubilair. Ook zette zij een ‘schoenendoosactie’ op samen met basisscholen in Harderwijk. Binnen de Hervormde Kerk was mevrouw Wormsbecher een van de initiatiefnemers van de kinderbijbelweek in de voorjaarsvakantie.

De heer Wormsbecher ondersteunde de activiteiten van zijn vrouw en haalde uit heel Nederland goederen op die naar Servië werden getransporteerd. Binnen de Hervormde Kerk was de heer Wormsbecher onder meer actief als evangelisatieouderling.

Echtpaar Wormsbrecher Harderwijk koninklijk onderscheiden