Koningsdag Harderwijk digitaal

Door Corona zal ook dit jaar, en hopelijk ook voor het laatst, Koningsdag heel veel digitaal zijn, maar dat houdt nog steeds in dat de Oranjevereniging Harderwijk er een (digitaal) feest van wil maken voor jong en oud. Zowel op Koningsnacht als Koningsdag zijn er diverse digitale activiteiten.

Harderwijkse pubquiz Haal je oranje boa maar uit het stof, trek je oranje-outfit aan en zet de borrelbox klaar!

Oranjevereniging Harderwijk presenteert op maandagavond 26 april -live vanuit de studio van Green Offices- een gezellig avondvullend programma met een Harderwijkse pubquiz en een virtuele kroegentocht! Deelname is gratis en er zijn leuke prijzen te winnen. Het programma start om 19 uur op 0341stream.nl. FeestDJ

Niels brengt je met zijn gezellige muziek in de stemming. Om 20.00 uur start de pubquiz, gepresenteerd door niemand minder dan Willem-Alexander en Maxima! We spelen zes rondes met in elke ronde winnaars. Aan het eind verloten we onder alle deelnemers een extra hoofdprijs.

Virtuele kroegentocht
Rond 21.30 uur gaan de kroegen open! Virtueel; vanuit elk cafe komt een live-stream met een eigen programma en lekkere muziek. Onder andere Nicky’s Inn, Cafe Ome Co, De Gauwigheid, De Boterlap en Sir Jack doen mee. Vanuit Green Offices draait DJ Niels samen met DJ Proto Bytez uit Zeewolde de sterren van de hemel. Feest gegarandeerd! 0341stream.nl is een initiatief van Accent Communicatiemakers en wordt kostenloos beschikbaar gesteld aan de Oranjevereniging en de horeca van Harderwijk.

Aubade op TV (HK13)
Niets zo traditioneel als onze Aubade en hij kan ook niet gemist worden. In samenwerking met HK13 zullen al voor Koningsdag sfeerbeelden worden getoond van voorgaande jaren. Op Koningsdag zelf zal een Aubade van voorgaande jaren worden getoond zodat wij toch, ieder in zijn/haar eigen huis de aubade kan beleven en natuurlijk uit volle borst mee kan zingen. Want een mooiere start van Koningsdag kunnen wij ons niet wensen.

Versier je fiets
Omdat Koningsdag een kinderfeest is en helaas het kinderpark nu niet kan vanwege corona hebben wij wel een leuk alternatief. Wij dagen kinderen uit om hun fiets, step of skelter zo mooi mogelijk te versieren. Dat hoeft niet alemaal Oranje maar wel lekker feestelijk. Stuur een filmpje van je versierde skelter, fiets of step naar: [email protected].

Het filmpje mag niet langer zijn dan 30 seconden want wij gaan alle filmpes verzamelen en komen later dan met een leuke film terug. De 10 mooist versierde fietsen, steps of skelters krijgen natuurlijk een prijs die de moeite waard is en waar de kinderen zeker blij van worden.

Koningsdag samen
Omdat Koningsdag een feest is voor jong en oud samen willen wij ook aandacht besteden aan de groep mensen die lang alleen is geweest. De Oranjevereniging gaat daarom ook verzorgingstehuizen langs met wat Oranjelekkernijen om zo ook daar het Oranjegevoel te brengen. Want Koningsdag vieren we met afstand dit jaar, maar zeker nog wel samen!

Lees ook:
Harderwijkse cafés en Oranjevereniging organiseren avondvullend programma


Koningsnacht Harderwijk 2021