Kom naar de SamenLoop in Harderwijk

​Komend weekend van 20 op 21 september wordt voor de derde keer in Harderwijk de SamenLoop voor Hoop georganiseerd. 24 Uur wandelen deelnemers rondjes om de Stille Wei als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Naast het wandelen wordt er ook van alles georganiseerd voor bezoekers. Zo kunnen zij de lekkerste gerechten eten die door de deelnemers zelf zijn gemaakt, worden er activiteiten georganiseerd zoals yoga en een bootcamp en treedt onder meer Xenia op.

Ondanks haar ziekte, haar angst om in het openbaar te verschijnen en haar gebrek aan energie wil Xenia Gounalakis (21) niets liever dan zingen op de SamenLoop. “Door de kanker kan ik niet echt veel. Daarom besteed ik de tijd die ik wel heb graag aan iets nuttigs.” Op vrijdagavond rond kwart voor 10 staat deze sterke jonge vrouw te stralen op het podium.

Ook vinden er verschillende indrukwekkende ceremonies plaats. Vooral de Kaarsenceremonie is een bijzonder moment. Dan worden er duizenden brandende kaarsen langs de route gezet ter ere van (ex-)kankerpatiënten. De organisatie verwacht dat het een mooi en bijzonder weekend wordt. Commissielid Tessa van Barneveld: “Iedereen heeft zich enorm ingezet om er een groot succes van te maken. Dat geeft zoveel energie! Van alle kanten hebben zich deelnemers en vrijwilligers aangemeld. We willen er samen met hen en de bezoekers een onvergetelijk weekend van maken. En we hopen natuurlijk vooral zoveel mogelijk geld op te halen voor doorbraken in kankeronderzoek.”

Een deel van de opbrengst gaat naar projecten in de regio. Team BergOpwaarts heeft dit jaar een project van de Stichting Vrienden van St Jansdal aangedragen: ‘Hand- en voetmassages bij oncologiepatiënten’. Dinie en Anton van Team BergOpwaarts hebben zelf het effect van de hand- en voetmassages ervaren. “Wij gunnen het alle patiënten die een chemokuur moeten ondergaan. De massages zorgen voor meer ontspanning en minder last van bijwerkingen tijdens en na de chemotherapie.” Daarnaast kunnen nog drie lokale projecten rekenen op steun van KWF. Het project met de meeste stemmen wint de publieksprijs en krijgt van € 500,00 extra. Er kan online gestemd worden tijdens het SamenLoop Weekend via projecten.samenloopvoorhoop.nl.

Ook burgemeester Harm-Jan van Schaik komt op bezoek. Harm-Jan van Schaik vindt het mooi dat zoveel mensen in onze samenleving zich inzetten voor zo’n belangrijk doel. "Zolang we ons actief blijven inzetten voor de strijd tegen kanker is er hoop op leven en genezing."  Het is een evenement waar jong en oud zich kan vermaken, maar het biedt ook steun. Daarom komt de burgemeester iedereen die zich zo hard heeft ingezet aanmoedigen. De SamenLoop voor Hoop Harderwijk vindt van vrijdag 17.00 uur tot zaterdag 17.00 uur plaats op de Stille Wei. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie staat op de site www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk.

Samenloop voor hoop Harderwijk

(Foto nieuwsbericht: Manja Knoop)