Knotsgekke laatste minuten brengen VVOG gelukkig punt (3-3)

Jan Jurrien Hop zal de laatste 5 minuten van zijn 150ste wedstrijd voor VVOG niet licht vergeten. En de toeschouwers op de vanmiddag zonovergoten Strokel ook niet!

In de voorafgegane 85 minuten bleek VVOG niet bij machte Jong Almere City pijn te doen. Uiteindelijk deed de keeper van Almere dat zijn eigen ploeg in extremis wel.

Met nog een paar minuten te spelen bij een 2-3 voorsprong leidde de tijdrekkende bewegingen van hem tot een schermutseling met de storende spits Frank Hol. De assistent aan de zijlijn zag een onregelmatigheid ten opzichte van Frank Hol, de scheidsrechter nam het vlagsignaal over met gevolg; uitsluiting van de keeper plus penalty. De ervaren Thomas Vossebelt wist daar wel raad mee (3-3).

En om nou te zeggen dat dat verdiend was? Nee, daarvoor speelde VVOG met name een veel te povere tweede helft en bleek onderweg Jong Almere meer individuele klasse in huis te hebben.

De eerste helft begon wat aftastend. Toch was het in de 14de minuut wel meteen raak uit de eerste corner van Jong Almere. Vogeltje vrij kopte Jesse Goselink (uit Jong Almere onder 19) snoeihard binnen (0-1). In de 19de minuut knokte VVOG zich terug in de wedstrijd. Een mooie combinatie tussen Zakaria Fadili en Joshua Tijdens bracht de bal in de loop van Frank Hol. Hij kapte zijn man uit en scoorde prachtig beheerst met buitenkant rechts via de paal de gelijkmaker (1-1).

VVOG kwam daarna beter in de wedstrijd, kreeg hem zelfs in de greep en dacht een penalty te krijgen toen de doorgebroken Harrie Kersten in de 16 gevloerd werd. De scheids liet doorspelen, hetgeen hij de hele wedstrijd veelvuldig deed.

Toch leidde de controle over de wedstrijd niet tot uitgespeelde kansen voor VVOG. De bal ging regelmatig wel goed rond, maar te vaak zonder echte dreiging naar voren.

De 1-1 bij rust gaf de verhouding tot dat moment redelijk weer.

De tweede helft was net een minuut oud toen een combinatie tussen Zakaria Fadili, die een uitstekende vervanger bleek van de geschorste Jeffrey Snijders, en de bedrijvige Frank Hol Pernelly Biya in kansrijke positie bracht. Helaas was de afronding onvoldoende.

Gaandeweg werd duidelijk dat Jong Almere VVOG in zijn greep kreeg. Het was meer aan de bal en voetbalde zich ook naar enkele goede kansen. In de 59ste minuut was het raak geheel volgens het spelbeeld. Almere ging er weer eens vandoor vanaf de rechterflank. De voorzet belandde keurig op het knikgrage hoofd van Jelle Goselink die zijn 2de van de wedstrijd maakte (1-2).

VVOG kreeg geen pit in de pot. Het leek met vroege voorjaarsmoeheid in de benen te voetballen. Het beweeglijke Jong Almere daarentegen werd steeds dreigender. De 1-3 bleef niet uit. Na een schitterende aanval van voet tot voet had Jelle Goselink de hoek voor het uitzoeken. Hij scoorde zijn hattrick en werd kort daarna als matchwinnaar een applauswissel gegund. Dat was 10 minuten voor het einde van de wedstrijd. De overmacht in de tweede helft leidde voor Jong Almere bijna nog tot de 1-4. De snoeiharde pegel van Khalid Tadmine belandde op de lat boven de kansloze zwarte panter.

En toen begon het! De zwoegende Frank Hol liep weer eens op een diepe bal van achteruit. Zijn tegenstrever beoordeelde de bal onjuist. Frank Hol kreeg daardoor vrij baan en scoorde via de keeper de 2-3. Als uit de dood herrezen perste VVOG er nog een laatste paar minuten pressing uit. Laat dat nou leiden tot die nooit meer gedachte gelijkmaker zoals boven beschreven.

VVOG pakte op zijn duits een punt (bijna waren het er zelfs 3 als de inzet van de ingevallen Tim Muller in de allerlaatste seconde niet van de lijn was gehaald) maar wel met dank aan de keeper van Jong Almere.

En trainers doe het niet meer! Speel niet met vuur, geef matchwinnaars 10 minuten voor tijd geen applauswissel. Jelle Goselink sterkte gewenst!