Kleedjesmarkt op 27 april in Harderwijk

Op vrijdag 27 april vieren wij in Harderwijk Koningsdag! Een groot feest met veel activiteiten in de binnenstad en bij het Strandboulevard. Bij feestvieren komt vaak ook veiligheid kijken.

Kleedjesmarkt

Inwoners kunnen op Koningsdag weer hun (tweedehandse) spullen verkopen. Het innemen van een plekje op de vrijmarkt is toegestaan vanaf donderdag 26 april 18.00 uur. Om de route voor de hulpdiensten begaanbaar te houden, wordt er op de straten een oranje streep aangebracht. Inwoners kunnen tussen die lijn en de gevel hun koopwaar aanbieden. Daarbuiten is dit niet toegestaan. Hiermee kan de veiligheid in gevaar komen. De spelregels voor de kleedjesmarkt zijn te vinden op www.harderwijk.nl/koningsdag.

Fietsparkeren

Tijdens de viering van Koningsnacht en Koningsdag op 26 en 27 april komen veel mensen met de fiets naar de binnenstad van Harderwijk komen. Om overlast te voorkomen:
  • Inwoners kunnen hun fiets in de fietsstallingen plaatsen bij de Hogeweg/Kuipwal, op de Smeepoortstraat bij de Bloemenkiosk, bij de Houtwalgarage, op de Scheepssingel en bij de stadsmuur Stille Wei.
  • Op de parkeerplaats P2, tegenover Veluvia is een vrije ruimte voor veel fietsen.
  • Ook op het Kerkplein is voldoende ruimte voor het parkeren van fietsen. Het plaatsen van fietsen in de Hondegatstraat en buiten de Bruggepoort is NIET toegestaan.

Toezicht en handhaving

In de hele stad controleren politie, Stadstoezicht en brandweer of iedereen zich aan de spelregels houdt. De politie en Stadstoezicht zetten vanaf ’s morgens vroeg extra agenten in. De brandweer controleert vooral op het vrijhouden van de toegangs- en vluchtwegen en op brandveiligheid. Overtreders kunnen een boete krijgen of aangehouden worden. Zo nodig worden de verkoopwaren in opdracht van de handhavers verwijderd.

Agenda Koningsdag Harderwijk