Klazien Kleermaker wint opnieuw NK Mennen.

Op zaterdag 22 september werden de Nederlands kampioenschappen voor het mennen verreden op het KNHS centrum in Ermelo. Klazien Kleermaker (32) uit Hierden heeft afgelopen zaterdag opnieuw de Nederlandse Kampioenschappen Mennen gewonnen met haar pony Fleur.

Door één balletje was het nog even spannend of Klazien binnen de selectie vielen.

28 juli vond de selectiewedstrijd voor het NK plaats in Haaksbergen. Hier haalden ze in de dressuur al een mooie gemiddelde score van 66,667% wat haar de districtstitel opleverde en haar verzekerde van een ticket voor het NK. In de vaardigheid viel er 1 balletje en was het nog even spannend of ze binnen de selectie vielen.

Er mochten 7 rijders door in de klasse M en gelukkig behaalden ze net een 7e plaats en mochten ze op het NK ook uitkomen in de vaardigheid.

Dressuur
Het dressuurkampioenschap in de diverse klassen op de Hippiade mennen ging over twee proeven die elk door twee juryleden werden beoordeeld. Het totale resultaat over beide proeven bepaalde de eindstand in elke rubriek.

Klazien werd in beide proeven door alle juryleden als eerste geplaatst.

Met een heel mooi gemiddelde van 68,50% mocht zij de gouden medaille in ontvangst nemen.

Nederlands Kampioenschap Mennen Klazien Kleermaker

Vaardigheidsparcours

Parcoursbouwers Arjan Kleinjan en Govert de Koning hadden de kegelpoortjes in de vaardigheidsparcoursen op de Hippiade mennen selectief neergezet. In de klassen M, Z en ZZ kwam gemiddeld één op de drie deelnemers in de barrage. Met maar liefst 8 barragekandidaten in de klasse M was het een spannende strijd.  Met nog maar 1 deelneemster te gaan stond Klazien nog steeds op een eerste plaats.

De laatste deelneemster wist één seconde sneller te finishen en hierdoor pakte Klazien Kleermaker met Fleur de zilveren medaille.