Kinderpaasspel in Harderwijk

In de Catharinakerk, thuisbasis van de Harderwijkse Rooms-katholieke Geloofsgemeenschap H. Catharina, spelen basisscholieren dinsdagavond 22 maart om half zeven een kinderpaasspel.

Het spel , losjes ingestudeerd met hulp van leden van de werkgroep Eerste Communie, is één van de vieringen en herdenkingen die gehouden worden tijdens de zogeheten ‘Goed Week’, die vanaf komende (Palm)zondag wereldwijd in christelijke krijgen wordt herdacht.

Tijdens het kinderpaasspel nemen de jeugdige spelers in een half uurtje tijd hun publiek mee terug in de tijd naar het moment van de  intocht van Jezus in Jeruzalem, het Laatste Avondmaal, de voetwassing, Goede Vrijdag en Pasen. De spelers kruipen even in de huid van Jezus en zijn discipelen en spelen spontaan enkele Bijbelse gebeurtenissen na uit de Goede Week. Ondertussen wordt gesproken over de betekenis van wat Jezus toen deed. Waarom gaat Jezus voeten wassen? Wat betekenen zijn woorden: ‘Blijf dit doen om aan Mij te denken?’ En waarom noemen we zijn droevige sterfdag eigenlijk Goede Vrijdag?

Het kinderpaasspel is licht van toon en er is veel interactie: voor jong en oud een leerzame belevenis. De begeleiding is in handen van pastoraal werker Antoinette Bottenberg.
Aanvang 18.30 uur, Catharinakerk (Van Maerlantlaan, 3842 JA Harderwijk) en de toegang is gratis.

Bron Harry Schipper