Kinderboekenweek: ‘Kom erbij’

De leukste week van het jaar begint weer; de Kinderboekenweek van 3 tot en met 14 oktober. Dan staat het kinderboek in het middelpunt en duiken we in de knettergekke fantasiewerelden, spannende verhalen en kleurrijke prentenboeken van de leukste kinderboekenschrijvers.
 

De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt.

Iedereen maakt het mee, online en offline. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen en standen heen.

Veel activiteiten
Tijdens de Kinderboekenweek zijn er diverse activiteiten in de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe. Zo kunnen kinderen de hele week een speurtocht doen in Ermelo en traditiegetrouw hebben de voorleesfeestjes (in alle vestigingen) hetzelfde thema als de Kinderboekenweek: Vriendschap, kom erbij!

Kleurwedstrijd
Doe mee aan de kleurwedstrijd en maak kans op een leuke prijs! Kleurplaten zijn te downloaden via de site www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl (pagina Kinderboekenweek 2018) of ze zijn af te halen in de Bibliotheek bij jou in de buurt en bij de Bruna in Harderwijk, Ermelo en Putten, Osinga en Blijmare in Nunspeet en Riemer en Wallinga in Ermelo. Lever je kleurplaat vóór 14 oktober in bij de Bibliotheek of één van de genoemde boekwinkels.

Boekenruilmarkt
De Kinderboekenweek is hét moment om jezelf eens op een nieuw boek te trakteren. En hoe leuk zou het zijn als je niet alleen zelf een nieuw boek krijgt, maar al je vrienden ook? Daarom organiseren we op zaterdag 13 oktober van 12.00 tot 15.00 uur een Boekenruilmarkt bij de Bibliotheek.

Op de site www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl vind je nog veel meer leuke informatie over de Kinderboekenweek.