Kamerlid Stieneke van der Graaf bezoekt de A28

Zaterdag 10 maart heeft Stieneke van der Graaf, ChristenUnie Kamerlid, een bezoek gebracht aan de Harderwijk. Zij was uitgenodigd door de ChristenUnie Harderwijk om de problematiek rondom de A28 onder de aandacht te brengen. Omwonenden hebben al jaren last van de fijnstof en van het geluid. 

Zij strijden al 9 jaar tevergeefs voor onder andere betere geluidsschermen.

Het vernieuwen van deze dertig jaar oude schermen is tot nu toe steeds door Rijkswaterstaat tegengehouden, terwijl de problematiek alleen maar groter is geworden doordat het aantal auto’s is toegenomen en de maximumsnelheid ook nog eens is verhoogd naar 130 km per uur. Samen met wethouder Pieter Teeninga heeft Stieneke van der Graaf de geluidsschermen van dichtbij bekeken en geconstateerd dat deze schermen amper geluid tegenhouden. Inmiddels is ook vastgesteld dat het geluidsniveau de limiet overschrijdt.

Stieneke van der Graaf belooft aan de gemeente en de buurtbewoners deze problemen aan te kaarten bij de tweede kamer.

En dat is belangrijk, daar snelweggeluid een zaak is van de rijksoverheid.
 
Lijsttrekker Marcel Companjen: “Het is een uitermate zinvol bezoek geweest en nu hopen we met z’n allen dat het de gewenste uitwerking zal hebben. En dit is het resultaat van een lokale partij (!) met landelijke contacten: we kunnen belangrijke zaken meteen op het gewenste niveau brengen.”