Jong Almere City maat te groot, VVOG steeds verder achterop (wedstrijdverslag)

VVOG heeft haar vierde achtereenvolgende nederlaag geleden, hierdoor raken de groen-witten steeds verder achterop. Veel middenmoters wisten namelijk te winnen en ook laagvlieger Goes pakte verrassend drie punten in Harkema. (Bekijk de video)

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Ajax voerde Mulders een verandering door in zijn basiself. Bruinier raakte van de week namelijk geblesseerd aan zijn ribben, maar gelukkig was Rihairo Meulens wel weer wedstrijdfit.

Na een opening waarbij Fred Moll (voorzitter VVOG) en Marcel Companjen (wethouder gemeente Harderwijk) wat verstandige woorden zeiden over de zinloosheid van racistische en discriminerende uitlatingen kon de wedstrijd met 5 minuten vertraging beginnen.

Eerste helft: VVOG kan aardige start niet doortrekken
Het eerste kwartier ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op. VVOG wist enkele keren de opbouw van de jonge profs goed te verstoren, maar mistte vervolgens het ‘gochme’ om de 3 tegen 3 situaties slim uit te spelen. Ook kreeg VVOG vier corners, maar behalve een kopbal van Hop (ver over) leverde dit geen gevaar op. Aan de andere werd Jong Almere steeds gevaarlijker en creëerde het enkele goed uitgespeelde kansen. maar gelukkig hield Paul Eppink zijn doel nog schoon met enkele knappe reddingen. Halverwege de tweede helft was het echter alleen nog maar Jong Almere dat de klok sloeg en VVOG kon zich maar moeilijk ontworstelen aan de druk. Snijders pakte een gele kaart toen Jong Almere enkele rondo’tjes deed zonder dat VVOG de bal wist te veroveren. Dit illustreerde wellicht de onmacht van VVOG nog wel het beste. Jong Almere verprutste vervolgens de ene na de andere mooie kan en het was wachten op een doelpunt. Deze kwam er ook na ruim een half uur spelen. Een scherp aangesneden vrije trap van Mitchell Bergkamp werd door VVOG-doelman Eppink losgelaten en  middenvelder Victor van der Linde was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te schieten: 0-1. VVOG kon daar weinig tegenover zetten, behalve dan een schot (over) van Caifano Latupeirissa na een mooie combinatie met Meulens.  VVOG haalde met 0-1 de rust en mocht daar nog het meest tevreden over zijn.

Tweede helft: Jong Almere speelt eenvoudig de wedstrijd uit
In de tweede helft bleef Jeffrey Snijders vanwege een bilspierblessure in de kleedkamer achter en voor hem in de plaats mocht Mark Bottenheft invallen. Harrie Kersten ging vervolgens een linie terug en Mark kon met zijn goede loopwerk flink wat voorwaartse druk zetten. Het spelbeeld veranderde geleidelijk: VVOG was wat meer op de helft van de Almeerders te vinden, maar moest wel degelijk goed uitkijken voor de vlijmscherpe counters. Bij een van die counters was Mitchel Bergkamp VVOG-captain Tim Muller te snel af en zijn voorzet werd knap ingeschoten door Kenneth Aninkora, die overigens de hele wedstrijd al een plaag was voor de VVOG defensie: 0-2. Jong Almere deed het vervolgens wat rustiger aan, maar ondanks dat wist het hard werkende VVOG louter wat halve kansjes en corners te creëren. Ook Jona de Bruin viel nog in en zo maakte deze 2ejaars A1-junior zijn competitiedebuut. VVOG bleef hard werken, maar kwam domweg kwaliteit te kort tegen een technisch begaafd en slim spelend Almere City. In de slotfase maakte Aninkora ook nog de 0-3 en zo gooide hij de wedstrijd definitief op slot. Al met al een vrij kansloze nederlaag voor de groen-witten.

Matig herfstrapport

Hoe nu verder? Vier nederlagen op rij en een 16e positie een niet al te best ‘herfstrapport’. In de laatste vier wedstrijden is bovendien slechts één keer gescoord en dat was ook nog eens geen velddoelpunt. Hoewel de organisatie redelijk lijkt te staan weet VVOG voorin weinig te creëren. Heeft Pieter Mulders nog iets in petto om het tij te keren? Komt er wellicht nog wat ruimte voor routeniers als Vossebelt, Careman en Tissingh, geeft Pieter Mulders jeugdige talenten als Bottenheft, De Bruin en Fadilli meer speelruimte of houdt hij vast aan de basiself van de laatste weken? Het wordt hoe dan ook geen eenvoudige puzzel voor de staf van VVOG.

Volgende week speelt VVOG uit tegen Goes dat met 13 punten op de 14e plaats staat, kortom het volgende 6-puntenduel. Een overwinning is broodnodig.