Joanne is trots op haar Kakelhoeve

Joanne Olofsen zorgt alweer één jaar voor haar 250 kippen van de Hierdense Kakelhoeve. De eitjes brengt ze elke twee weken op haar bakfiets naar de verschillende klanten. 

En gelukkig leggen de kippen goed, “want de bakfiets is wel een paar keer omgevallen”, zegt Joanne lachend.

Het zijn kakelverse eieren van scharrelkippen die bij de familie Olofsen op het terrein alle ruimte hebben. Maar kippen zouden geen kippen zijn als ze ondanks al die ruimte niet toch even achter het hek moeten kijken. “En dan lopen er ineens tien kippen over de weg”, aldus Joanne, die een heuse dagtaak heeft aan haar Kakelhoeve.

Toen ze een jaar geleden begon, waren bijna alle eieren (die nog gelegd moesten worden) al verkocht, zo enthousiast waren de mensen die van haar hoorden. En ook een jaar later lopen de zaken goed. Zo goed dat ze niet op zoek is naar meer klanten. “Het is goed zo, ik kan alle bestellingen nu nog goed wegfietsen.”

Het was best een gok, die Hierdense Kakelhoeve een jaar geleden, maar Joanne vindt het nog elke dag even leuk. “Het fietsen is heerlijk en ik vind het contact met de mensen heel leuk.” Joanne levert aan zowel bekende restaurants in Harderwijk als aan oudere mensen die elke week naar de verse eitjes uitkijken. Dat laatste vindt ze het gezelligst, maar ze is ook wel heel trots als ze haar Kakelhoeve op de menukaart van een restaurant ziet staan. En Harderwijk heeft geen geheimen meer voor haar, van Stadsweiden tot Drielanden en de Vischmarkt. Ze komt overal.

Het afgelopen jaar is er een waarin ze door alle soorten weer is gefietst. Van storm tot vrieskou en recordhitte. Dat ze fietsen nog steeds leuk vindt, maakt dat ze ook uitkijkt naar het komende jaar en het zeker nog wel een tijdje vol denkt te houden.

Joanne Olofsen van de Hierdense Kakelhoeve
Joanne Olofsen

Bekijk ook de video op Veluwse Zaken TV

Hierdense Kakelhoeve

Adresgegevens

Tweede Parallelweg 15
3849 MP Hierden

Telefoon

T. 06-30358114

Meer info