Jeugd VVH gaat weer winterbeachen

Door Petronella van het Goor - Volleybalvereniging Harderwijk heeft gisterochtend het beachvolleyveld klaargemaakt en aangeharkt voor aanstaande zaterdag. 

"Er wordt ook buiten gevoetbald en gehockeyd. Als er niet binnen mag worden gesport door onze jeugd, geven wij ze de mogelijkheid om dat buiten te doen", zegt VVH vrijwilliger William Neijenhuis. 

Het is niet nieuw voor de club. Vorig jaar hebben ze het tijdens de lockdown ook gedaan. "Toen is, net als nu, het idee tussen Kerst en Oud&Nieuw ontstaan."

Gelukkig zijn de lijntjes kort. "Woensdagavond hebben we de knoop doorgehakt, donderdagochtend het veld klaargemaakt en zaterdag wordt er gespeeld." VVH heeft een beachlocatie, achter de Sypel. "We hebben wel wat aanpassingen moeten doen natuurlijk. Zo staat er bijvoorbeeld een verwarmde keet waar onze spelers even op kunnen warmen als ze het erg koud krijgen", aldus Neijenhuis. Vorig jaar is daar geen gebruik van gemaakt, maar in het kader 'beter mee verlegen dan om verlegen', staat 'ie er toch. VVH heeft allemaal binnenspelers en dat is toch wel iets anders. Andere kleding, andere ondergrond en een hele andere temperatuur. "Je weet natuurlijk niet wat het weer doet. Voetballers en hockeyers zijn steeds in beweging, dat is bij volleybal anders."

Aanstaande zaterdag, 8 januari, is dus de eerste buitenspeeldag. "We hebben een soort openingstoernooitje georganiseerd en via de trainers wordt aan de spelers de uitnodiging doorgegeven." Neijenhuis wil nog even benadrukken dat het ook voor geïntereseerde jeugd dat nog geen lid is, mogelijk is om te komen kijken en misschien wel een balletje mee te slaan.

VVH Beach Arena Harderwijk