Jeroen de Jong volgt Clemens van Zeijl op als voorzitter Stichting Stadsmuseum Harderwijk verder met Raad van Toezicht

Jeroen de Jong is benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Stadsmuseum Harderwijk (SSH). De oud-wethouder volgt per dinsdag 27 september Clemens van Zeijl op, die acht jaar voorzitter was van de Raad van Bestuur.

Directeur-bestuurder Corien van der Meulen: “Tot nu toe had de Stichting Stadsmuseum Harderwijk een Bestuur. Deze zomer gingen we over van een bestuursmodel naar een raad van toezicht-model

Dit is te danken aan de verdere professionalisering van onze organisatie en de goede resultaten van de laatste jaren. Vanwege het vertrek van Van Zeijl zochten we een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Na een zorgvuldige selectieprocedure viel de keuze op Jeroen de Jong. We zijn heel blij met zijn benoeming.”

Geschiedenis én kunst
Jeroen de Jong was tot dit voorjaar wethouder bij de gemeente Harderwijk. Hij bekleedde die functie acht jaar. Als liefhebber van de Harderwijker geschiedenis is hij actief als stadsgids. De Jong is ook een liefhebber van kunst in de brede zin. “Ik vind het daarom mooi dat het museum elke keer weer totaal andere kunst laat zien.”

Ambities waarmaken
De afgelopen acht jaar ontwikkelde de Stichting Stadsmuseum Harderwijk zich van een vrijwilligersorganisatie met een betrokken bestuur naar een professionele organisatie met meer personeel. De professionaliteit kreeg gestalte met een verbouwing, de nieuwe inrichting van de
stadsgeschiedenis en natuurlijk met het Marius van Dokkum Museum. Dit tot genoegen van De Jong: “Mijn waardering gaat uit naar medewerkers en vrijwilligers van het museum. En naar Clemens van Zeijl, die zich samen met anderen hiervoor heeft ingezet. De komende jaren help ik graag mee om de ambities voor de komende jaren waar te maken.”

Sterk team
De Raad van Toezicht bestaat verder uit Inge van Assen, Pim Engelsman, Ilja Morsink en Jos Oostveen. Voor alle vijf toezichthouders gaat het om een vrijwilligersfunctie. Door het nieuwe bestuursmodel verandert de rol van Van der Meulen: van directeur naar directeur-bestuurder. In die functie heeft ze meer verantwoordelijkheid. “Dat kan ook, want er zit nu een sterk team met een heel goede conservator en een goed managementteam”, signaleert De Jong.

Jeroen de Jong
(eigen foto)