“Je moet goed zijn voor jezelf, ook als je weinig tijd hebt”

Sinds begin 2018 is de Alex Lloyd Club gevestigd in Harderwijk. En het gaat goed. Veel Harderwijkers werken hier aan hun gezondheid. “Wij streven ernaar om sporten leuk te maken. Maar ons hoofddoel is mensen fit en vitaal te maken,” vertelt eigenaar Ernst Grootoonk.

De Alex Lloyd Club is verre van een grote sportschool met grote zalen. Het is er overzichtelijk en heel persoonlijk.

“Je wordt hier gezien. Uit ervaring weet ik dat veel mensen zich niet comfortabel voelen in grote fitnesszalen. Ze komen vaak aandacht te kort. En die aandacht vinden wij juist belangrijk. Wij zijn er veelal met twee trainers. Je krijgt hier nagenoeg één op één begeleiding.” 

Milon Cirkel

In de sportruimte staat de Milon Cirkel opgesteld, verschillende fitnesstoestellen waarop spierkracht en uithoudingsvermogen getraind worden. “De Milon Cirkel is een Duits concept. Het bestaat al tien jaar en heeft verbluffende resultaten. In 35 minuten heb je een complete workout gedaan. Om je lichaam sterker en vitaler te maken, èn te houden. Het zijn spierverstevigende oefeningen in combinatie met een hoge intensiteit cardio, waarbij je hartslag omhoog gaat. Zo gaat je lichaam aan het werk om vet te verbranden en versterk je je spieren,” legt Ernst uit. “Wij hebben inmiddels vijf jaar ervaring op het gebied van Milon in onze vestiging Leisure World Fitness in Dronten. Hier begeleiden we al 15 jaar mensen naar een gezondere lifestyle.” 

Achter de hypermoderne Milon Cirkel staan verschillende houten toestellen opgesteld. ‘Five’ genaamd.

Deze Five is onderdeel van het sportprogramma binnen de Alex Lloyd Club. “Met deze toestellen werk je aan mobiliteit, lenigheid, het oprekken van spieren en het losmaken van gewrichten. Veel mensen zitten de hele dag, waardoor ze klachten krijgen. Lage rugklachten bijvoorbeeld. Dit onderdeel werkt preventief. Maar door deze oefeningen kun je ook van je klachten af komen.” 

Hoe werkt het

Trainen bij de Alex Lloyd Club gebeurt altijd na een intakegesprek. Hier wordt inzichtelijk gemaakt waarvoor er getraind wordt. “Mensen die bij ons komen, willen vaak graag iets verbeteren. Iemand heeft bijvoorbeeld 15 jaar niet aan sport gedaan en wil haar conditie verbeteren. Iemand anders wil zijn gewicht verminderen en zich fit voelen. Of revalideren na een heupoperatie. Het zijn tastbare dagelijkse bezigheden die hier verbeterd worden,” legt Ernst uit.

Tijdens de intake wordt de aankomend sporter ook helemaal doorgemeten op de hypermoderne weegschaal. “Die meet onder andere je spiermassa en waar in je lichaam het meeste vet zit, zelfs tot op je organen.” Na de zesde, de dertiende en de twintigste training is er een coachmoment. “Dan kijken we naar je doelstellingen, evalueren we hoe het gaat en bekijken we of de apparaten nog goed ingesteld staan.” 

Tijd

Dat bewegen gezond is, is alom bekend. “Veel mensen zijn tegenwoordig heel druk. Zij vergeten vaak tijd voor zichzelf te maken. Ik vind het belangrijk voor je gezondheid dat je jezelf tot prioriteit maakt. En als je weinig tijd hebt om aan je gezondheid te werken, dan past ons concept heel goed. Het is makkelijk, veilig, snel en je boekt snel resultaat. Door twee keer in de week een moment voor jezelf te pakken, bereik je je doel al,” laat Ernst weten.

“Je moet goed zijn voor jezelf. Dit wordt te vaak geparkeerd, maar het is het meest noodzakelijke. Net zo belangrijk als gezond eten.”

 Alex Lloyd Club Harderwijk Milon Cirkel