‘JCI-Collegetour draait om interactie met publiek’

Elk jaar een andere vorm van interactie, een ander onderwerp, een compleet ander persoon als hoofdgast. Dat zorgt voor verrassende avonden. Dit jaar heeft JCI Noord-West Veluwe Eva Jinek gestrikt. Zij komt donderdagavond 16 november naar het Dolfinarium in Harderwijk voor de zesde editie van de JCI Collegetour. 

Er zijn hoge verwachtingen van de avond en de spreker

“Een ondernemende, inspirerende vrouw. Ze begon als journalist op de buitenland redactie van de NOS en heeft nu haar eigen dagelijkse talkshow. Toen wij als commissie de shortlist bekeken, was Jinek degene die er echt uitsprong”, zegt Esmeralda Timmer.  Dat vonden ook de sponsoren. “We hebben de verwachtingen bij onze sponsoren gepeild en zij hebben hoge verwachtingen van de avond en de spreker.”

Vorig jaar was Peter van Uhm de spreker, het jaar daarvoor Peter R. de Vries. “Vorig jaar was het een hele persoonlijke avond, Van Uhm sprak over het verlies van zijn zoon. Een hele andere avond dan die van het jaar ervoor. Toen ging het over spannende misdaadzaken. De interactie is dan heel anders. Wij verwachten dit jaar weer zo’n mooie avond, opnieuw heel anders dan de twee voorgaande.”

Onveranderd is de interviewer. Dat is, net als de vijf jaren hiervoor, Joost Hoebink

Dagvoorzitter, presentator, gespreksleider en debattrainer. Hij zal Jinek de hemd van het lijf vragen en daarbij moeilijke vragen niet schuwen. Zoals het een echte collegetour betaamt, mag ook het publiek deelnemen aan het interview. De kaartverkoop is inmiddels gestart en die overtreft de verwachtingen.

Als je zeker wilt zijn van een plek, bestel de kaarten dan online, via www.college-tour.nl. De inloop is vanaf 19.15 uur, het programma begint om 20 uur. Kaarten kosten 27,95 euro, dat is inclusief netwerkborrel achteraf.

Meer over Eva Jinek
Jinek, geboren op 13 juli 1978, in Tulsa Oklahoma, groeide op in Washington DC. Sinds haar elfde woont ze in Nederland. Ze studeerde, hoe kan het ook anders, Amerikaanse geschiedenis aan de universiteit van Leiden. Haar eerste baan was bij de NOS, op de buitenland redactie. In 2008 begon ze met het presenteren van het NOS Journaal en enkele actualiteitenrubrieken. Jinek deed verslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, in samenwerking met Philip Freriks en deed de presentatie tijdens de inauguratie van Barack Obama.

In 2011 beëindigde ze haar zevenjarig dienstverband bij de NOS door te gaan werken bij WNL. Daar presenteerde ze onder meer haar eigen talkshow, Eva Jinek op zondag. In 2013 maakte ze de overstap naar KRO-NCRV, waar ze nu nog werkt. Ze maakte er de afgelopen jaren programma’s als Eén op Eén met Sven Kockelmann en Brandpunt Profiel.