JAZZDAGEN Harderwijk start 30 september met “LATIN-SALSA” avond in Estrado

Jazz On The Corner brengt het nieuwe muzikale evenement Jazzdagen Harderwijk.

 Er is voor deze samenwerking gezocht met bestaande podia. Gekozen is voor de locaties Catharinakapel en Estrado . Van jazz tot een opwindende mix van ritmes en muziek uit Cuba en Cabo Verde. 

“LATIN-SALSA feestje” 
30 september is de aftrap in Muziekpodium Estrado te Harderwijk met de Cubaans-Kaapverdische band CaboCubaJazz. Deze internationale band onder leiding van top percussionist Nils Fischer brengt een opwindende mix van ritmes en muziek vermengd met jazzinvloeden. Dit octet treedt op in alle uithoeken van de wereld en oogstte onlangs ook veel lof op het North Sea Jazz festival. De avond zal worden opgeluisterd met DJ Joey van dansschool SalsaConMas. Kortom, een avond om niet stil te zitten. Er mag en kan gedanst worden (staanplaatsen). 
Aantrekkelijke brede programmering  

Dat jazz een breed begrip is en zeker niet alleen voor een klein publiek aantrekkelijk kan zijn bewijst de programmering van deze Jazzdagen.  Naast een “Latin” band in Estrado zullen er in de Catharinakapel diverse artiesten  van wereldformaat optreden. Jazz On The Corner: ”wij hebben gekozen voor een programma dat aantrekkelijk is voor een breed publiek. Bij een groot deel van het publiek leeft nog wel eens de gedachte dat jazzmuziek “moeilijk” is en niet toegankelijk. Dit kan maar hoeft zeker niet. Er is zoveel meer en dat hopen wij met deze programmering naar voren te brengen”. 

Eric Vloeimans 
Woensdag 4 oktober is de beurt aan Eric Vloeimans. Hij verzorgt dan een duo optreden met de Cubaanse pianist Ramon Valle. Vloeimans, geen onbekende in Harderwijk, kan werkelijk alles. Klassiek, jazz, pop, noem het en hij speelt het. Valle , 20 jaar woonachtig in Nederland en van hier uit reizend over de hele wereld, heeft onlangs dit jubileum in het Concertgebouw te Amsterdam gevierd. Dit wordt een avond waarop twee top muzikanten elkaar zullen uitdagen en inspireren.  

Scott Hamilton 
Donderdag 5 oktober . Een van de laatste iconen op tenorsax, Scott Hamilton, komt speciaal over naar Nederland om een optreden te verzorgen in onze Catharinakapel. Organisatie: “wij zijn erg blij dat het ons gelukt is om Scott naar Harderwijk te halen. Deze gigant treedt over de hele wereld op en Harderwijk krijgt nu de kans om deze legende in eigen ogen (en oren) te aanschouwen”. Scott zal worden begeleidt door Leah Kline zang en Francesca Tandoi piano. Het zal een afwisselend concert worden (zang en instrumentaal). 

Maria Mendes 
Een week later, vrijdag 13 oktober, is het de beurt aan de Portugese zangeres Maria Mendes. Wederom een voorbeeld dat jazz heerlijk is om naar te luisteren. Deze zangers vermengt Portugese/Braziliaanse en Fado invloeden met jazz. Met haar mooie heldere stem heeft zij menig prijs gewonnen. Zij zal worden begeleidt door de bekende muzikanten Karel Boehlee op piano, Jasper Somsen contrabas en Steven Kamperman clarinets.  

The Rosenberg Trio  (wijziging datum) 
Woensdag 8 november. Wegens onverwachte omstandigheden is dit concert verplaatst naar 8 november (was 12 oktober). De organisatie betreurd deze wijziging maar is blij dat er overeenstemming is bereikt om dit concert te verplaatsen. Het Rosenberg Trio heeft  op alle grote festivals en concertpodia ter wereld opgetreden. Dit jaar nog de filmmuziek ingespeeld van “Django Reinhardt”. Een film over het leven van hun inspirator. Ook heeft de organisatie dit trio op 12 augustus jl. nog ontmoet tijdens het 40 jarig jubileum van Jazz In Marciac, een van de grootste jazzfestivals ter wereld. Organisatie: “speelde men daar met groot succes voor 6000 toeschouwers, hoe bijzonder is het dan om dit trio te contracteren voor een kleinschalig concert in onze prachtige Catharinakapel. Wij ervaren dit als een grote eer en (mede) hoogtepunt van de Jazzdagen Harderwijk”.  

Als het aan de organisatie ligt kan dit evenement de komende jaren verder uitgroeien. Gezocht wordt naar samenwerking met horeca en bestaande maar ook nieuwe podia. Of dit doorgaat ligt in eerste instantie aan de belangstelling. Het antwoord hierop is aan het publiek. 
Zie voor kaartverkoop en informatie de website van Jazz On The Corner: www.jazzdagen.nl. dan wel www.catharinakapel.nl en www.estrado.nl