Intocht Sinterklaas Harderwijk

De intocht van Sinterklaas in de strandhaven van Harderwijk is op zaterdag 17 november om 11:30 uur, hij zal ongeveer om 12:30 uur op de markt arriveren. 

Programma intocht Sinterklaas Harderwijk

  • 11.00 uur Voorprogramma in de haven met o.a. Facebook Bart
  • 11.30 uur Aankomst in de srandhaven (tegenover de Vischpoort), ontvangst burgemeester H.J. van Schaik
  • 12.15 uur Vertrek Sinterklaasstoet
  • 12.30 uur Aankomst op de Markt
  • 13.00 uur Vertrek naar het Sinterklaasdorp 
  • 16.00 uur Vertrek naar ‘t Pietenhuis

Route intocht Sinterklaas Harderwijk 2018

De route die Sinterklaas dit jaar zal afleggen na zijn ontvangst in de haven van Harderwijk is:
Boulevard - Vijhestraat - Smeepoortstraat - Donkerstraat - Markt - Wolleweverstraat - Schoenmakerstraat - Vischmarkt
Met na afloop een extra rondje door de stad in de auto van de Vischmarkt naar het Pietenhuis 

Het Sinterklaasdorp op de Vischmarkt

Dit jaar is Sinterklaas weer te vinden in het Sinterklaasdorp. Je kunt weer spelen en bijkletsen met de Pieten in het Sinterklaasdorp. Of wat dacht je van nog meer pepernoten eten. Wellicht duik je ook nog even bij Sint op schoot voor die geweldige foto. Dit jaar kan dat allemaal weer in het Sinterklaasdorp op de Vischmarkt midden in de stad. Kom je ook weer genieten van al dat leuks en lekkers?
Met plattegronden van de Vischmarkt en bouwtekeningen van alle speeltoestellen is tot op de millimeter nauwkeurig gestoeid om de leukste en mooiste belevenissen mogelijk te maken. Van 13:00 uur tot 16:00 uur is het Sinterklaasdorp geopend en genieten kinderen, ouders, opa's en oma's van al dat leuks.

De pieten dagen je uit om te springen op één van de springkussens of te zwieren en te zwaaien in de draaimolen. De kraampjes met lekkers als warme chocolademelk, popcorn en suikerspinnen zorgen voor de juiste energie. Klaar voor een rondje swingen op de muziek van de Pietenband of het bestormen van de hindernissenbaan. Bij de oud Hollandse spelletjes laat je Piet zien dat je het hele jaar geoefend hebt en ga je uiteraard van hem winnen. Nog even met Sinterklaas en Hoofdpiet op de foto na het ponyrijden. En vergeet je niet je verlanglijstje of tekening aan één van de honderd Pieten te geven?

Kom ook naar het Sinterklaasdorp en beleef een geweldige Sinterklaasmiddag met de Sint en alle muziek-, dans en strooipieten. 
Aankomst Sinterklaas harderwijk