Intentieovereenkomst Open Sportpark

Door Lex Schuijl - Afgelopen dinsdag ondertekenden wethouder Christianne van der Wal en van de sportverenigingen; Marcel Nieuwenhuizen namens MHC De Mezen, Goosen van der Sluis namens Voetbalvereniging Zwart-Wit ’63, Theo van Donkersgoed namens Harderwieker Bieleggers ’84 en Jaap Haanschoten namens Beach Arena VVH een intentieovereenkomst Sportpark.

Met deze intentieovereenkomst komt de realisatie van een open sportpark, waar open sportclubs met elkaar én met maatschappelijke organisaties samenwerken, een flinke stap dichterbij.

Om dit te kunnen realiseren wordt er een sportparkmanager aangesteld, die aanwezig is op het park, activiteiten kan ontwikkelen, mensen begeleiden en verbindingen met andere organisaties gaat leggen. 

Droom

Christianne van der Wal hoopt dat haar droom uitkomt. “Het is begonnen met het idee hoe je een sportpark ‘open’ kunt maken, zonder hekken, zodat gedurende de gehele dag meer mensen kunnen bewegen. Hoe investeer je in sportaccommodaties zodat er optimaal gebruik van wordt gemaakt. Want een open sportpark kan ook een ontmoetingsplek zijn, niet alleen voor leden, maar ook voor andere bezoekers of buurtbewoners zodat het ook een meer sociale functie krijgt. Daarnaast werkt een open sportpark nauw samen met andere sportverenigingen en maatschappelijke organisaties.” 

Financiering

Van der Wal over de kosten: “Vanuit de beleidsnota sport en bewegen wordt de financiering van de sportmanager gedurende drie jaar geregeld. De eerste twee jaar volledig en het derde jaar voor 50 procent. Hiervoor wordt tevens een provinciale subsidie ingezet. Daarna verwachten we dat ze zichzelf kunnen bedruipen. Volgend jaar hopen we dit ook in Hierden op te starten. Tot slot mogen we trots op elkaar zijn dat we dit als Harderwijk op de kaart hebben gezet.”

Sportpark intentieovereenkomst Harderwijk