Instagram lanceert deelknop, Snapchat DIY event-lenzen en Tweets blijven kort

Welkom bij een nieuwe editie van deze wekelijkse rubriek waarin ik je op de hoogte houd van de laatste ontwikkelingen in social media met het nieuws dat de afgelopen week opviel. 

Met deze week in het social media nieuws: Tweets blijven kort ondanks de introductie van 280 karakters, Instagram krijgt Cinemagraph-feature en 'regram-knop', Snapchat biedt event-specifieke gezichtslenzen en webwinkels kunnen collecties verkopen op Instagram.

Tweets blijven beknopt, ondanks introductie 280 karakters

Eind 2017 rolde Twitter officieel haar update uit met een verdubbeling van het aantal karakters in Tweets. De verwachting was dat de beknoptheid van Tweets overeind zou blijven. Tests met verdubbeling van het aantal karakters naar 280 wezen uit dat de meesten daar geen gebruik van maakten. 

In een door sommigen omschreven als informele opmerking, bevestigde Twitter CEO Jack Dorsey dat de lengte van Tweets inderdaad niet is veranderd na introductie van de 280 tekens.

Volgens Twitter zijn het vooral Tweets die de grens van 140 tekens bijna bereikten, die langer zijn geworden.

Jack Dorsey zei er het volgende over:

“One of the things we were watching for is to see if the if the average tweet size would go up as a result, and it has not, …” 

“People do have the room — we’re seeing less abandonment of tweets. But we’re also seeing a lot more engagement. We’re also seeing more retweets, and we’re seeing a lot more mentions. And we’re also seeing people get more followers and return more often.”

Bron: TheVerge 

Cinemagrafisch feature gespot op Instagram

NEW: Instagram is working on a ‘Cinemagraph’ feature for Stories

(Screenshot: @WABetaInfo) pic.twitter.com/Y3r2zNta8N

— Matt Navarra (@MattNavarra) February 6, 2018

TheNextWeb CEO Matt Navarra heeft een nieuwe Storyfeature gespot op Instagram. De feature is bekend onder de naam Cinemagrafie, en is een combinatie van foto en video. In een cinemagrafie zie je een deel van de foto bewegen terwijl de rest bevroren blijft. Volgens Matt test Instagram de feature momenteel in Stories.

De cinemagrafie feature voegt een nieuw creatief element toe aan het palet van verhalenvertellers en kunstenaars op Instagram.

Voor insprirerende voorbeelden van cinemagrafie, bezoek Cinemagraphs.

Bron: Matt Navarra, TheNextWeb

E-commerce bedrijven kunnen collecties verkopen op Instagram

De mobiele telefoon verandert de manier waarop mensen producten zoeken, ontdekken en kopen. Zeker nu mensen steeds meer tijd op hun telefoon doorbrengen.

Reden voor Instagram om het succes van collectie advertenties toe te passen op het platform. Dit type advertenties presenteert een reeks producten in een snelle toepassing. Collectie advertenties  bieden adverteerders een grid met een hoofdafbeelding en 4 kleinere afbeeldingen daaronder. Een aantrekkelijke advertentievorm om de beste items uit je nieuwe collectie te presenteren.

Als een item uit de collectie je aanspreekt, kun je het direct kopen met een simpele klik op de koopknop. Phillip Huynh, paid social director van 360i heeft hoge verwachtingen van collecties:

"They bring together video and direct-response in a compelling way that leads to better results across the board.”  

Facebook rolde collectie advertenties al eerder uit op haar platform en geeft e-commerce bedrijven nu meer mogelijkheden om hun collecties te verkopen op Instagram.

Bron: AdAge  

Instagram voegt regramknop voor Stories toe

De video- en fotoapp Instagram heeft veel interessante features voor contentmakers, maar één feature ontbrak nog: de deelknop. Hoewel Instagram eind 2017 een lang gekoesterde wens van Instagram gebruikers leek te vervullen door het testen van een regramknop, is de deelknop niet officieel uitgerold.

Voor content verzamelaars en -delers is er nu hoopvol nieuws. Instagram test momenteel een deelknop waarmee je berichten van anderen kunt delen in je Story. Wil je voorkomen dat anderen je bericht delen in hun Story, dan kun je dat aangeven in je privacy instellingen.

In de volgende video zie je hoe de regramfeature voor Stories werkt:

Snapchat biedt ‘DIY event-specifieke face lenzen’

Snapchat gezichtslenzen zijn populair. Je kent ze wellicht wel, de lenzen waarbij je tong verandert in een regenboog, of je gezicht transformeert in een oud omaatje met knot.

Vorig jaar gaf Snapchat iedereen al toegang tot het maken van lenzen met de introductie van Lens Studio

Nu gaat Snap een stap verder met de toevoeging van event-specifieke lenzen. Met 150 templates, kun je nu iemand verrassen met een verjaardaglens die tijdelijk beschikbaar is en locatiegebonden. De op-maat-gemaakte gezichtslenzen zijn niet gratis. De eerste gezichtslenzen zijn beschikbaar in de Verenigde Staten met een prijs vanaf $9,99.

Op dit moment is onbekend wanneer de rest van de wereld deze gezichtslenzen krijgt, maar dat zal naar verwachting niet lang duren.

Bron: TheNextWeb