In ruim twee uur van Genesis naar Openbaring

Door Petronella Polinder - In zang, dans, muziek en theater wordt in het weekend van vrijdag 23- en zaterdag 24 maart het hele Bijbelverhaal verteld, van Genesis tot Openbaring. 

Bekende christelijke artiesten als Pearl Jozefzoon, Ralph van Manen en Talitha Nawijn gaan samen met dansers en acteurs, van onder meer Dans- en Theaterstudio Annemieke Bais en Theaterwerkplaats Orde der Dwazen,  de verhalen uit de bijbel vertellen en verbeelden.

De presentatie van het geheel wordt gedaan door cabaretduo Eer & Nan. De voorstelling wordt gehouden in het Dolfijndomein van het Dolfinarium, onder de productienaam Victory. ‘De toeschouwer wordt meegevoerd met het hele verhaal van de Bijbel vanaf de schepping, de zondeval, de belofte, het verbond, de Verlosser naar uiteindelijk de grote 'Victory’’, is te lezen op de website www.victoryharderwijk.nl.

“Ruim honderd vrijwilligers uit verschillende kerken en christelijke organisaties uit de regio hopen door middel van deze voorstelling mensen op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met het evangelie”, zegt Esther Salomons, één van die vele vrijwilligers. Daarnaast is het ook gewoon een leuke avond uit, met mooie muziek, dans, theater en cabaret. “Leuk detail, naast alle bekende christelijke artiesten, is er ook een rolletje weg gelegd voor Dolfinarium’s meest bekende bewoners.”

Om dit hele grote project in goede banen te leiden, zijn er vijf werkgroepen opgezet die zich het afgelopen jaar hebben bezig gehouden met het organiseren van Victory. Regie, techniek, facilitair, PR&marketing en Finance. Salomons zit in de stuurgroep, en stuurt vooral de laatste twee groepen aan. “We moeten alle zeilen bijzetten om door middel van sponsoring en giften het project financieel rond te krijgen, maar we zijn vol vertrouwen dat God ons leidt en het project zal zegenen”, aldus een enthousiaste Salomons.

De kaarten voor dit avondvullende programma kosten 18,50 euro. De winst, als die er na aftrek van alle kosten is, is bestemd voor de verbouw van de Petrakerk en verschillende missionaire projecten in- en om Harderwijk. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.45 uur.