‘Ik blijf mijn mouwen opstropen’

Door Lex Schuijl - Landelijk VVD-voorzitter Christianne van der Wal wil door als wethouder in Harderwijk. “Er is niets zo leuk en eervol om samen met andere inwoners iedere dag te werken aan het nog mooier maken van onze stad”, aldus Van der Wal.

In november werd Christianne landelijk VVD-voorzitter. “Dit voorzitterschap is een vrijwilligersbaan die ik er graag bij doe. Ik zet mij fulltime in voor het wethouderschap in Harderwijk en dat wil ik ook de komende vier jaar blijven doen.”

 Aanpakken
“Als wethouder heb ik echt kunnen aanpakken in Harderwijk en Hierden. Ook ben ik positief ingesteld en zie dat deze stad haar kansen grijpt. Zo is er flink geïnvesteerd in sport en wordt sportcomplex Groot Sypel nu verbouwd tot een vernieuwd en toegankelijk complex. Afgelopen jaren is er hard gewerkt om Harderwijk op de kaart te zetten, denk aan Heerlijk Harderwijk en de Hanze. Belangrijk is ook een goed ondernemersklimaat, zo creëren we een bruisende binnenstad en sterke bedrijventerreinen.
Op de gecreëerde banen kijk ik vol trots terug.”
 
Het kan altijd beter
Volgens Van der Wal is er nog genoeg te doen. “Waar ik mij echt zorgen over maak, zijn de files zoals ‘s ochtends op de A28, het ontbreken van een intercitystation en de toenemende drukte. Dat lossen we niet alleen op met onderzoeken en dikke rapporten, laten we er echt wat aan gaan doen.

De afgelopen jaren is er gestreefd naar het trekken van meer bezoekers naar Harderwijk.

Ik vrees dat we de boot missen als de winkels op zondag gesloten blijven, maar ik heb er vertrouwen in dat ondernemers zelf een balans zoeken. Dus niet alle zondagen, maar bijvoorbeeld wel in het toeristische hoogseizoen. Samen op zoek naar een Harderwijker oplossing waar iedereen zich in kan vinden met respect voor iedereen, ook voor de kerkgang.”
 
Veiligheid
Over de veiligheid is Van der Wal duidelijk. “We moeten blijven werken aan de veiligheid in onze woonwijken. De VVD zet zich hier sinds jaar en dag voor in. Denk aan het mobiele cameratoezicht in Drielanden om de vele auto-inbraken tegen te gaan. Natuurlijk, 100 procent veiligheid kunnen we niet garanderen, maar zetten wel alles op alles om de veiligheid te waarborgen. Dit geldt overigens ook voor de verkeersveiligheid in de wijken, onze kinderen moeten veilig naar school kunnen fietsen en zonder zorgen buitenspelen.”
 
Gemeenteraadsverkiezingen
“Er is niets zo leuk en eervol om samen met inwoners iedere dag te werken aan het nog mooier maken van onze stad. Zodat iedereen kan wonen in een prettige en veilige wijk.

Waar je snel de stad in- en uitrijdt en kunt genieten van onze bruisende binnenstad, prachtige bossen en het water. Met mijn optimisme en praktische instelling wil ik mij hiervoor inzetten samen met een topteam van VVD’ers.”

Christianne van der Wal
Foto: Buro Appels en Peren