IJslandse dames terug naar huis. VVOG staat al klaar voor voetballers uit Spanje en Qatar

Het IJslandse damesvoetbalteam heeft Ermelo verlaten en daarmee ook de velden van voetbalvereniging VVOG. 

“Ze zijn vandaag vertrokken naar Rotterdam, morgenavond spelen ze hun laatste poulewedstrijd. Van KNVB- en UEFA begeleiders begreep ik dat ze meteen na die wedstrijd terug willen naar IJsland. Ze hebben hun eerste twee wedstrijden verloren, dus liggen uit de competitie”, zegt Johan du Bois, coördinator facilitaire zaken bij VVOG.

Vanaf 14 juli logeerde het volledige IJslandse team in de Heerlickheijd van Ermelo. Het verzoek om te mogen trainen op de velden van VVOG kwam dan ook vanuit het hotel. “Twee jaar geleden, tijdens de voorrondes, de kwalificatiewedstrijden voor het EK, waren we ook al een van de locaties waar getraind werd.

Daarnaast heeft de Heerlickheijd vaker voetbalteams te gast, dus er wordt wel vaker om onze medewerking gevraagd.” Du Bois zegt er als voetbalvereniging niet direct voordeel van te hebben, maar de buitenlandse bezoeken wel waardevol te vinden.

Du Bois is veel met het team in contact geweest. “Rustige, aardige mensen. Zoals in mijn ervaring, de  meeste mensen uit Scandinavië.” Ook na de verloren wedstrijden? “Natuurlijk was er wat frustratie, maar die heeft iedere sporter na een verlies.”

Het volgende team staat alweer klaar. “Real Sociedad uit Spanje komt tien dagen trainen. Daarna Al Shabab uit Qatar.”

Die bezoeken kunnen eigenlijk alleen in de zomerstop gepland worden. “Dan plannen we de trainingen om de onderhoudswerkzaamheden heen.” Na de zomerstop, eind juli, als de competitie weer begint, heeft de club alle velden zelf nodig. “We hebben zestig teams, dus op trainingsavonden en in de weekenden is het spitsuur. In de zomer zijn deze bezoeken leuk. Het is fijn om op  deze manier betrokken te zijn bij buitenlands voetbal.”