Iedereen is een warme jas gegund

Op zondagavond hingen er ineens jassen aan de bomen. Warme winterjassen. Het gebeurde in Harderwijk in het park achter de Plantagekerk. Zoals er eerder warme jassen ‘groeiden’ aan bomen in andere steden in binnen- en buitenland. De winterjassen mogen geplukt worden door iedereen met een te smalle beurs voor een dure aanschaf. Een mysterie? Niet helemaal.

In de schemering waren anonieme vrijwilligers druk in de weer met het ophangen van de mooie oogst van hun Facebook-actie.

Zij hadden het publiek opgeroepen om jassen in te leveren die nog goed van kwaliteit zijn, maar doelloos aan de kapstok of op zolder hingen. “Een warme winter is iedereen gegund,” is hun motto.

De actie wordt van harte ondersteund door Nel’s Kledingservice. Dat is de winkel zonder winstoogmerk die tweedehandskleding verkoopt aan mensen met een laag inkomen. De artikelen in de winkel aan de Landbouwlaan 1B zijn prettig geprijsd. Speelgoed is er zelfs gratis. Marjan van Noordennen runt Nel’s Kledingservice.

Over de winterjassenactie legt ze uit: “Spelregels zijn er eigenlijk niet. Wie een warme jas goed kan gebruiken, kan er eentje van de boom halen."

"Er hangen kaartjes bij waarop de maat staat vermeld. Hangt de juiste maat er niet tussen? Geen enkel probleem, want iedereen is welkom op de Landbouwlaan om gratis een jas naar keuze uit te zoeken. Mensen die thuis nog een ongebruikte jas hebben, blijven we uitnodigen om die naar Nel’s Kledingservice te brengen. Dat geldt uiteraard ook voor andere kledingstukken, die bij ons opnieuw in de smaak vallen.”

Ook een waardebon levert bij Nel's Kledingservice een warme winterjas op.

Om zoveel mogelijk mensen gebruik te laten maken van de actie, delen vrijwilligers deze week waardebonnen uit. Onder andere bij organisaties met veel contacten met mensen die het niet zo breed hebben. Ook de waardebon levert bij Nel’s Kledingservice een warme winterjas op.
Openingstijden Nel’s Kledingservice, Landbouwlaan 1B:
Dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur.