Huren in Waterfront minder duur dan verwacht

Het valt nog mee, de prijzen voor een huurappartement in het Waterfront. De goedkoopste is met 865 euro per maand ruim onder de verwachte duizend euro. 

Daarvoor heb je drie kamers (waarvan twee slaapkamers) en in totaal 79 vierkante meter. Ook heb je onder meer een luxe nieuwe keuken en een complete badkamer, een apart toilet en vloerverwarming in de hele woning.

Sociale huurwoningen zijn het niet, maar het gat tussen de maximale sociale huurprijs en het goedkoopste Waterfrontappartement is minder groot dan verwacht. Het scheelt ‘maar’ honderdvijftig euro. En dan heb je nieuwbouw.

Op hurennoordveluwe.nl, de plek waar alle sociale huurwoningen uit onze regio op te vinden zijn, betaal je 634 euro voor een eengezinswoning uit 1986 in Hattemerbroek. Een met drie slaapkamers. Energielabel C. Een heel huis om te verwarmen en, ook al is een energielabel C relatief zuinig, het kan niet op tegen een nieuwbouwappartement met vloerverwarming. In Harderwijk. En niet Wezep of ’t Harde.

Het enige minpuntje ? De servicekosten. Bij een sociale huurwoning vaak een kwestie van enkele euro’s per maand. Bij een appartement in het Waterfront, zal dat €30,- zijn per maand. Dat neemt niet weg dat huren in het Waterfront toch niet zo onbetaalbaar is als gedacht.

Morgen, woensdag 29 november, kan men van 15- tot 16.30 uur even gluren. Zaterdag 2 december kan het van 11 tot 13 uur. 

Huurwoningen Waterfront Harderwijk