Hoe gaat het nu met: Joanne Olofsen van de Hierdense Kakelhoeve

​Hoe gaat het nu met Joanne Olofsen? Wij gingen op bezoek bij Joanne van de Hierdense Kakelhoeve om te kijken hoe het met haar gaat tijdens de coronacrisis. 

Joanne zorgt voor haar 250 kippen van de Hierdense Kakelhoeve. De eieren brengt ze op haar bakfiets naar de klanten in Harderwijk en Hierden.

Hoe het nu met Joanne gaat? "Goed", vertelt ze. "Ik ben nu drukker dan voor de coronacrisis en vind dat heel leuk. Mensen worden zich meer bewust van een gezonde leefstijl en kopen meer lokaal. De mensen zijn meer gaan bewegen. We hebben nu al een paar keer meegemaakt dat ze tijdens een wandeling of fietstocht langs de Hierdense Kakelhoeve komen. Ze spreken ons aan, kopen eieren of nemen een abonnement ".

Normaal gesproken levert Joanne ook eieren aan horecagelegenheden in Harderwijk en Ermelo. Dit staat vanwege de sluiting van de horeca even stil. "Ik lever kleine hoeveelheden van 30 tot 60 eieren aan restaurants. Ze gebruiken onze kakelverse eieren om te pocheren. Op donderdag heb ik mijn vaste route door de stad. Ik mis wel de gezelligheid om even binnen te lopen bij de restaurants".

Samenwerking met Hierdense ondernemer
Om aan de vraag van alle eieren te voldoen, is de Hierdense Kakelhoeve per 1 december gaan samenwerken met Bheene's Boerderie van Dirk Schuurkamp in Hierden. "Hier staat ook een mooie kipcaravan", vertelt Joanne. "Daarnaast hebben wij voor onze klanten een leuk cadeau voor de feestdagen. Iedere klant krijgt een potje Omeletkruiden van Van Beekum Specerijen".

Toekomst
"Ik vind het fijn om lekker bezig te zijn. Ik heb altijd wat te doen. Ondanks de coronacrisis zit ik geen moment stil. Ik heb veel contact met mensen bij de deur en maak een praatje. Ze zitten soms echt op de eieren te wachten. Het voelt dan fijn om iets voor mensen te kunnen betekenen. Het werken met dieren vind ik leuk. Mijn kippen zijn tam en komen naar je toe. Ik heb een leuk bedrijfje, ben veel in de buitenlucht en wil dit in de toekomst zeker blijven doen".

Smakelijke feestdagen namens de Hierdense Kakelhoeve!