Hierdens collectief maakt indruk en verschalkt v.v. Unicum (3-1)

Na de krachtmeting tegen Batavia ’90 van vorige speelronde stond de volgende topwedstrijd alweer op het programma. Unicum, nummer twee op de ranglijst, kwam op bezoek op Sportpark Mheenzicht.

Een bomvol sportpark en een prachtige sfeeractie van de Hierdense aanhang liet duidelijk het belang van deze wedstrijd zien

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken blies scheidsrechter Goûtier voor het begin van de wedstrijd. De eerste tien minuten was het aftasten van beide kanten. Hierden had wat meer de bal maar dit zonder gevaarlijk te worden. In de 11e minuut was er plots een dot van een kans voor Dominique Denzel. Een voorzet vanaf de rechterkant werd verkeerd ingeschat door de Unicum verdediging maar Denzel kwam net niet goed uit om de 1-0 binnen te tikken. Na deze kans voor Hierden was de wedstrijd echt begonnen.

Beide teams zochten meer de aanval en in de 16e minuut leverde dat de eerste kans op voor Unicum. Een lange bal van achteruit zette spits Jason Lenz in kansrijke positie maar hij kreeg de bal niet voorbij doelman Wouter Polhoud. De rebound leek een niet te missen kans voor Jairo Schet maar voor open goal wist hij de bal voorlangs te schuiven. In de 32e minuut was Hierden weer aan zet. Een lange bal van achteruit viel via de kluts voor de voeten van Brian Klaassen, hij bedacht zich geen moment en schoot de bal richting doel; Helaas mistte zijn inzet precisie en zo bleef het voorlopig nog 0-0. In de hieropvolgende minuten kreeg Unicum een paar kleine mogelijkheden maar echt in de problemen kwam de Hierdense defensie niet.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg dan wel op voorsprong. Stefan Jansen kreeg de bal op een meter of 30 van de goal van Unicum, hij kapte de bal af en schoot de bal ongenadig hard richting de verre kruising. De bal spatte uiteen op de lat en rolde via de rug van de keeper tergend langzaam richting het doel. Brian Klaassen was het meest scherp en het was voor hem een koud kunstje om de 1-0 binnen te tikken. Unicum probeerde direct iets terug te doen via Dyllan Lanser, maar zijn afstandsschot werd keurig uit de hoek geplukt door Polhoud. Na deze inzet werd er direct gefloten voor het einde van het eerste bedrijf. Hierden begon ongewijzigd aan de tweede helft terwijl Unicum wel een wissel doorvoerde om iets te forceren.

Echter was het Hierden dat direct de touwtjes stevig in handen nam. In de 51e minuut kwam linksback Casper Krop opgestoomd en zijn inzet vanaf een meter of 25 kon net onder de lat worden weggetikt door de Unicum goalie Jonathan Waterberg. In de 54e minuut werd de score dan wel verdubbeld. Nieuwkomer Mark Bottenheft kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten, hij nam de bal ineens op zijn pantoffel en volleerde de bal prachtig in de verre kruising. 2-0 voor v.v. Hierden. Unicum was na deze treffer even volledig het spoor bijster en een minuut later lag de bal op de stip. Een lange bal van achteruit werd volledig verkeerd ingeschat door de Unicum verdediging en Brian Klaassen liet zien hoe leep hij nog is. Hij kon alleen richting het doel van Waterberg maar werd net voor hij kon afdrukken onderuit getrokken. Geen enkele twijfel bij de scheidsrechter; stafschop. Stefan Jansen, wie een dijk van een wedstrijd speelde, nam plaats achter de bal en hem kan je deze opdracht wel meegeven. Hij schoot koelbloedig de 3-0 tegen de touwen.

Weer twee minuten later was het bijna 4-0. Denzel legde de bal panklaar voor de voeten van Jansen maar zijn aanname was net niet goed waardoor de doelman de bal kon oprapen. Na dit enerverende kwartier na rust werd de stormloop minder en raakte de tank wat leeg. Unicum probeerde uit alle macht wat terug te doen maar tot echte kansen kwamen ze niet. Pas in de 85e minuut deed Unicum iets terug. Een uitstekende individuele actie van invaller Ibrahim Stitou die uiteindelijk Kenny Teijsse keurig bediende. Hij kon simpel de 3-1 binnen tikken. Het was nog even een paar minuten billenknijpen voor de Hierdenaren maar echt in de problemen zijn ze niet meer gekomen. Na 96 minuten vond de uitstekend fluitende leidsman Goûtier het mooi geweest en zo werd de topper met 3-1 gewonnen door v.v. Hierden.

Na de wedstrijd stak de trotste trainer Bert van Hunenstijn de loftrompet over zijn ploeg. “We zijn allemaal 100% voor deze overwinning gegaan en hebben ons allemaal 90 minuten aan onze taak gehouden, dit is een teamprestatie ten top.” V.v. Hierden heeft de tweede plaats op de ranglijst herovert en volgende week staat de uitwedstrijd op het programma tegen de ploeg wie als enige wist te winnen van Hierden; ZAC uit Zwolle. Wedstrijd begint om 14:30 op Sportpark Jo van Marle in Zwolle-Zuid.

44’ 1-0 Brian Klaassen
54’ 2-0 Mark Bottenheft
56’ 3-0 Stefan Jansen
85' 3-1 Kenny Teijsse
86’ <-> Sander Nieuwhof (u) – Martijn Ruiter (i)
90’ <-> Daan Schraverus (u) – Jeroen Spoelstra (i)