Aan wie geef jij het Vrijheidsvuur door?

In 2020 staan we stil bij 75 jaar vrijheid. We markeren dit moment door samen met heel Nederland het vuur te ontsteken. Vandaag is alles anders; we leven in een tijd waarin we voelen wat beperking van vrijheid is.

Op 4 mei vanaf 21.00 uur ontsteken we daarom thuis of op het werk ons eigen Vrijheidsvuur; een vuur, een vlam, een fakkel, een kaars, een lichtje óf digitaal.

We geven het vuur digitaal door aan onze vrienden en familie, die dat op hun beurt ook weer doen. Het écht ontstoken vuur zetten we thuis achter het raam of in de tuin.

Samen zetten we Nederland in het licht, denken aan de prijs die betaald is voor onze vrijheid én aan wat wij zelf kunnen doen om die vrijheid te bewaken.

Doe je mee? Zet het in je agenda!

Op 4 mei vanaf 21:00 kun je hier, op www.vrijheidsvuur.nl, terecht om heel eenvoudig een video van jezelf op te nemen waarin je het Vrijheidsvuur doorgeeft of een karakter kiest dat bij jou past. Deze video kun je, samen met jouw persoonlijk bericht downloaden om daarna te posten op social media en een vriend of vriendin te taggen, die daarna op zijn/haar beurt het Vrijheidsvuur ook weer doorgeeft!

Aan wie geef jij het #Vrijheidsvuur door?

Dit is een campagne van Wageningen45 in samenwerking met de Nederlandse Bevrijdingsfestivals en het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Meer over wat we doen en het programma, kijk op wageningen45.nl.