Het Hortuspark als podium voor het Portugese Teatro Só

Op 9 augustus om 17.00 uur is de voorstelling Sómente van de Portugese groep Teatro Só te zien in het Hortuspark in Harderwijk. 

Sómente is vergeten door vrienden en familie, of zelfs verlaten. Door gebrek aan tijd, of doordat het leven van zijn dierbaren sneller voortvliegt dan dat van hemzelf.

Weg is zijn succes van vroeger, zijn veroveringen en die leuke baan. Hij is gewoonweg alleen. Wandelend door de stad wacht hij op verandering, op het moment dat er iets gebeurt. Alleen, op een parkbankje, in de leegte van de dag werd Sómente geboren. Een poëtische voorstelling over de eenzaamheid van een oude man.

De voorstelling is vrij toegankelijk en maakt onderdeel uit van de zomerprogrammering van Stad als Podium, waarmee ze een voorproefje geven van wat Harderwijk in de toekomst van deze organisatie mag verwachten. Voorstellingen op straten en pleinen, in parken en op andere bijzondere locaties in Harderwijk. Vanaf 2020 zal gedurende de zomermaanden regelmatig straattheater, dans, muziek en circus te zien zijn in de buitenlucht. Stad als Podium werkt hiervoor nauw samen met Stichting Zomertheater Amersfoort en andere culturele instellingen. Kijk op www.stadalspodium.nl voor de volledige programmering.

(foto: Florian Gaertner)