Het Hazes Koor winnaar Lied van Harderwijk (video)

Burgemeester Harm-Jan van Schaik reikte donderdagavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst een cheque van 500 euro aan het Hazes Koor.

Zij hadden volgens het publiek van de nieuwjaarsbijeenkomst de beste uitvoering van het Lied van Harderwijk.

Met 86% wist het koor de meeste stemmen te halen voor de beste uitvoering van het Lied. U kunt de uitvoering van het Hazes Koor hier beluisteren.
 


De uitvoering van het Harderwijks Mannenkoor kreeg een mooie tweede plek.
  • Het Hazes Koor
In september 2017 is het Hazeskoor Harderwijk gestart met het op een mooie manier vertolken van de bekende liedjes van André Hazes senior. Met behulp van de meerstemmige arrangementen gemaakt door Karen Peterson, onder andere bekend van het eveneens Harderwijks Pop & Rock Koor, probeert het koor de luisteraar te raken met de schoonheid van de liedjes van de overleden volkszanger.

Het lied

Het lied van Harderwijk gaat over de kracht van onze stad en haar inwoners en is geschreven en gecomponeerd door schrijver, theatermaker, spreker en sneldichter Willem Gunneman. Sinds het startsein voor de wedstrijd 'Maak je eigen lied van Harderwijk' in april 2017 hadden koren, muziekverenigingen en inwoners de gelegenheid om een eigen uitvoering van het lied te maken.

Hazes Koor Harderwijk