Het Harderwijker bos in met uw hond aan de lijn

Nu de lente is aangebroken krijgt menigeen weer zin om eropuit te trekken. Met de hond de Veluwe op en genieten. 

In Harderwijk en Hierden - en in bijna alle Veluwse bossen - moeten honden wel aangelijnd lopen. Dit is in het belang van de veiligheid van het verkeer, van kleine kinderen en ter bescherming van andere dieren.

Als u op de sporen let, dan ziet u hoeveel reeën, edelherten, dassen, vossen en ander wild er in het Harderwijker Bos en over het Beekhuizerzand trekken. Loslopende honden jagen het wild op. Het wild wordt er onrustig van en gaat op de loop. Op hun vlucht kunnen ze betrokken raken bij een verkeersongeval. De schaapherder kan er ook zijn met ongeveer tweehonderd schapen en wat geiten voor het begrazen van het gebied tussen het Stuifzand en het bos.
 
Wilt u uw hond eens lekker laten uitrennen? Daarvoor zijn in Harderwijk speciale plaatsen aangewezen. Zoals in het Strokelbos, het gebied ten zuiden van de Leuvenumseweg, tussen de Koeweg en de Plaggenweg. Maar ook daar moeten hondenbezitters ervoor zorgen dat de regels worden nageleefd en hun hond onder appèl staat, in het zicht en op de paden blijft. Laat een hond nooit ongecontroleerd door de bosvakken raggen, want ook daar zit wild.
 
Het aanlijngebod zal worden gehandhaafd met mogelijk een boete als gevolg. Meer informatie bij Snel Herstel telefoon 411 333 of via een mail aan snelherstel@harderwijk.nl.