Het CDA gaat Harderwijkers voorrang geven op de woningmarkt

Campagne nieuws - Het CDA staat voor een betrokken samenleving waarin iedereen meedoet en omziet naar elkaar, jong en oud. Ze vinden een sterke Harderwijkse identiteit belangrijk en daarom ondersteunen zij cultuur, kunst, ambachten en evenementen met een lokaal karakter.

Om te voorkomen dat jongeren uit de gemeente vertrekken is het CDA voorstander van het verlenen van voorrang op de woningmarkt aan Harderwijker jongeren

Ze moeten ervoor zorgen dat er voldoende geschikte woningen beschikbaar zijn voor alle doelgroepen. Zoals bijvoorbeeld betaalbare huur- en koopwoningen voor (door)starters en kleinschalige woonvormen voor jongeren en senioren.

Het scheiden van afval bespaart het milieu en de portemonnee. Inwoners kunnen straks zelf hun Plastic, Metaal en Drankkarton scheiden. Het CDA gaat de gemeentelijke lasten zo laag mogelijk houden; mensen die hun afval goed scheiden betalen minder.

Gerdien Morren stelt zich voor:
Ik ben Gerdien Morren en ik woon samen met Gert op een mooi pleintje in de binnenstad van Harderwijk. Een leuke, gezellige buurt waar we oog hebben voor elkaar. We hebben twee volwassen dochters, de oudste woont in San Diego (USA) en onze jongste in Utrecht.

Al meer dan 20 jaar verzorg ik stadswandelingen voor het Gilde van Harderwijker Stadsgidsen. Een superleuke hobby waarbij ik met veel plezier bezoekers de mooie monumenten en onze binnenstad laat zien.

Er zijn de komende jaren veel uitdagingen voor de gemeente Harderwijk o.a. op het gebied van bereikbaarheid, wonen en duurzaamheid. Als raadslid voor het CDA wil graag mijn bijdrage leveren om Harderwijk en Hierden veiliger, groener en nog aantrekkelijker te maken.

Waar ik mij de komende jaren voor wil inzetten:
  • Een betrokken samenleving in Harderwijk
  • Betaalbare woningen voor alle Harderwijkers
  • Zelf PMD-afval kunnen scheiden om zo minder voor restafval te betalen
Gerdien Morren CDA
(Gerdien Morren)