Helemaal in Indonesische sferen verkeren: in Harderwijk

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober vindt een nieuwe editie plaats van de Pasar Malam Harderwijk. 

Locatie is weer het Sportcomplex De Sypel, waar de juiste sfeer van de ‘gordel van smaragd’ zo goed mogelijk wordt weergegeven.

Een Indisch evenement met een markt met veel kramen, veel muziek, dans en authentiek Indisch eten. ‘Zo maken we het mogelijk om de Indische cultuur voor onszelf en voor anderen te behouden’, aldus de organisatoren. 

De Pasar Malam is voor veel Indische Nederlanders een ontmoetingsplek waar ze oude bekende uit hun jeugdjaren ontmoeten of zich vermaken met familie en vrienden.

De Indische en Nederlandse bezoekers onder elkaar lijken op dit evenement wel één grote familie te zijn. Van heinde en verre komen ze naar de Pasar Malam. En ook landgenoten die geen connectie hebben met het voormalig Nederlandsch-Indië of Indonesië vinden het gebeuren een heel bijzondere ervaring, zo bleek op de twee eerdere edities. De sfeer en toegankelijkheid vinden ze overweldigend en het specifieke eten meestal ontzettend lekker! Buiten is er dan ook een grote Food Court opgezet met verschillende Indische restaurants. 

Muziek en dans

In de Bali Hal en Java Hal zullen om de beurt een scala aan artiesten optreden, die met hun muziek de bezoekers niet stil kunnen laten zitten. Er wordt dan ook veel gedanst en geswingd op de Pasar Malam en dat zal dit jaar niet anders zijn. Voor de zaterdag zijn er optredens van Xanur, Krontjong Tugu Modern, een demonstratie van Kempo Kuntao Nederland, Harold Verwoert, Jeroen Claase, Straight, Aïs Lawa-Lata en Melanie Foëh. Op zondag treden voor u op o.a. Orange Lane, Diana Monoarfa, Hawaiian Treasure, Jimi Bellmartin, Pagaja en Ester Latama. 
Pasar Malam Harderwijk 2017

Organisatie en sponsoren

Het grote feest wordt georganiseerd door de Stichting Pasar Malam Harderwijk in samenwerking met de Stichting Indische Harderwijkers, het ROC Landstede, Sportcomplex De Sypel en de gemeente Harderwijk. Om het evenement te doen slagen werken dan ook zo’n 100 enthousiaste vrijwilligers mee. De 70 standhouders op het evenement hebben van alles te bieden: van kleding, Indische kunst, Indische sieraden, Indische snacks en lekkernijen. 

In oktober vorig jaar kwamen rond de 3500 bezoekers naar Harderwijk.

De toegangsprijs bedraagt 10 euro voor volwassenen. Kinderen 5 t/m 12 jaar, 65-plussers en veteranen met legitimatie betalen 5 euro per persoon. Een passe-partout voor 2 dagen (alleen volwassenen) kost 15 euro. De openingstijden zijn zaterdag van 12:00 tot 23:00 uur en zondag van 12:00 tot 20:00 uur. Parkeren in de directe omgeving van De Sypel is gratis evenals de aanwezige WiFi.
 
Evenement: Pasar Malam Harderwijk 2017
Datum: zaterdag 14 oktober van 12:00 tot 23:00 uur en zondag 15 oktober van  12:00 tot 20:00 uur.
Locatie: Sportcomplex De Sypel, Parkweg 4 in Harderwijk.
Meer informatie: www.PasarMalamHarderwijk.nl

Pasar Malam Harderwijk