Harderwijkse Lisa Kruger zwemt voor ALS

Op 9 september aanstaande zal de Harderwijkse paralympische zwemster Lisa Kruger (ZPC Amersfoort), tijdens de Amsterdam City Swim, de Amsterdamse grachten gaan trotseren.  Dit om de vreselijke ziekte ALS onder de aandacht te brengen en al zwemmend geld op te halen om onderzoek te kunnen bekostigen voor Stichting ALS Nederland.

Lisa Kruger kreeg tijdens de voorbereidingen op de Europese Kampioenschappen in Dublin vorige maand, een persoonlijke uitgenodiging om deel te nemen aan dit prachtige evenement van Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet. 

Zij is beschermvrouwe van diverse gehandicapten organisaties en bestuurslid van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) . Veertien vrienden van Jan Weerd, wilden aandacht voor de ziekte ALS en geld inzamelen om onderzoek, naar de ziekte die hun goede vriend Jan had, mogelijk te maken.

In 2012 vond uiteindelijk de eerste editie plaats van de Amsterdam City Swim.

1100 Zwemmers sprongen in het diepe, zwommen 2012 meter door de Amsterdamse grachten en haalden 750.000 euro op voor Stichting ALS Nederland. 1 Jaar later werd het opgehaalde bedrag al 1,7 miljoen Euro. Op 9 september zal de zevende editie van de Amsterdam City Swim plaats vinden, waarbij Paralympisch en kersverse Europees Kampioene Lisa Kruger, samen met andere bekende Nederlanders 2018 meter door Amsterdam zal zwemmen om geld op te halen voor ALS Nederland. U kunt Lisa Kruger en hiermee Stichting ALS financieel ondersteunen door te doneren op de eigen persoonlijke pagina van Lisa Kruger van de Amsterdam City Swim: www.amsterdamcityswim.nl/deelnemers/lisa-kruger