Harderwijkers werken mee aan bijzonder boek 'Het podium is voor jou'

In het boek ‘Het podium is voor jou’ worden de Harderwijkse Elise, Apolonia, Emiel, Daphne, Jamillah en Daniëlle geportretteerd. Zij delen in dit boek hun passie met de Bekende Nederlanders. 

In ‘Het podium is voor jou’ staan mensen met een beperking en hun passie of hun talent centraal.

Maranke Pater, schrijfster en initiatiefneemster: Wij hebben deze talenten aan Bekende Nederlanders en één Bekende Amerikaan gekoppeld die dezelfde passie delen.” Mathilde Dusol, fotografe en initatiefneemster: ,,Ze hebben onze maatschappij veel te bieden en dat willen we laten zien. We willen ze hiermee een podium bieden, ze in de spotlights zetten.”

Foto's van de bijzondere ontmoetingen. 

Elise mocht trouwen met haar onzichtbare vriendje David en werd de hele dag in de watten gelegd met een limousine, een bezoek van de kapster en als klap op de vuurpijl mocht ze in bruidszaak De Witte Markies Mary Borsato ontmoeten en een jurk samen met haar uitzoeken.

Apolonia houdt van mode en ging naar Amsterdam om in de Bijenkorf Maik de Boer te ontmoeten die haar van een mode-advies voorzag.

Emiel kickbokst al jaren en mocht dit  in Almere met Remy Bonjasky doen.

Daphne bleek fantastisch samen te kunnen tekenen met René Speelman.

Wilma Veen ontving Jamillah in haar atelier om over hun gezamenlijke passie voor kunst te praten.

Danielle is koorlid van Mixsing en zong in studio 22 samen met Jeroen van der Boom.

Voor het boek hebben de makers contact gezocht met zorgorganisatie Careander.

Careander bestaat dit jaar 50 jaar, dus de deelname van de cliënten aan dit boek was een mooie kers op de taart. Anja Vedder, initiatiefneemster van het boek: ,,Met dit boek  streven de makers naar meer zichtbaarheid van en waardering voor mensen met een verstandelijke beperking.” Het afgelopen jaar is als een roes voorbij gevlogen. Iedere ontmoeting was even bijzonder volgens de makers. Paula de Lepper, initiatiefneemster van het boek: ,,Het zijn stuk voor stuk bijzondere ervaringen geworden die nooit vergeten zullen worden.”

'Het podium is voor jou' verschijnt op 22 november. 
ISBN 9789492055422, prijs 17,50 euro. Verkrijgbaar bij alle (internet)boekhandels.
Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het Oranjefonds.

fotocredits: Mathilde Dusol