Harderwijker Martijn Kleermaker wereldkampioen darten

Het herenteam van de Nederlandse Darts Bond heeft voor een geweldige prestatie gezorgd door in Roemenië de overall wereldtitel te winnen. In alle verschillende toernooien, singles, koppel en teamevent, wisten de Nederlanders een halve finale plaats in de wacht te slepen en daarmee de overall titel te winnen!

Het herenteam bestaande uit de Harderwijker Martijn Kleermaker, Chris Landman, Jeffrey Sparidaans en Luc Peters, speelden een geweldig WK.

Maar vrijdag 11 oktober moesten er nog veel punten verdeeld worden in het teamevent. Nederland begon sterk aan deze belangrijke dag met in de achtste finale een 9-3 overwinning op Noorwegen. In de kwartfinale waren onze heren ook ijzersterk en misten ze geen dubbel, Slowakije werd eenvoudig met 9-4 verslagen. Wederom een halve finale plaats voor Nederland maar onze mannen wilden deze keer de finale halen. Want naast Nederland zat Engeland, de enige andere overgebleven kandidaat voor de overall wereldtitel, ook nog in het toernooi. De halve finales werd een strijd tussen Nederland versus Wales en Engeland versus Hong Kong.

Nederland begon sterk aan de wedstrijd en nam een 2-0 voorsprong. De mannen uit Wales vochten zich sterk terug en bij onze landgenoten vielen de tripples er niet meer in. Nederland verloor de halve eindstrijd met 9-4. Teleurstelling en verdriet overheerste op dat moment, want de wereldtitel leek verloren. Maar niet alleen de Nederlandse heren verloren, ook Engeland wist de finale van het teamevent niet te halen. Engeland begon sterk aan de eindstrijd en had al snel een royale voorsprong. Maar ook deze wedstrijd kantelde wat resulteerde dat een 4-1 voorsprong voor Engeland werd omgezet in een 9-5 overwinning voor Hong Kong. Daarmee was de overall wereldtitel voor de Nederlandse heren veilig gesteld ondanks dat morgen nog de verschillende finales gespeeld moeten worden.

Wat een rollercoaster aan emoties, binnen enkele minuten van hevige teleurstelling en verdriet naar uitbundige vreugde en trotsheid. Wat een prestatie deze week van de harderwijker Martijn Kleermaker, Chris Landman, Jeffrey Sparidaans, Luc Peters en a.i. bondscoach Patrick Stolk.

Maar een speciale waardering mag deze week toch wel uitgaan naar Martijn Kleermaker. Wat een WK heeft Martijn gespeeld.

Drie bronzen medailles in alle drie de categorieën, singels, koppels en teamevent! Maar ook naast de baan was Martijn deze week met zijn ervaring belangrijk voor het team. Maar overall wereldkampioen word je niet alleen, we zijn trots op onze hele Nederlandse ploeg, dus ook op onze dames en jeugd.

De overall wereldtitel van de heren is één van de 7 prachtige medailles die onze Nederlandse ploeg deze week heeft gewonnen. Martijn wist een bronzen medaille te halen in het singeltoernooi, beide heren koppels (Chris & Martijn en Jeffrey & Luc) werden 3e in de koppels, Jurjen van der Velde won brons in het singeltoernooi bij de jongens, en Jurjen won samen met Luke van der Kwast brons in het koppeltoernooi bij de jongens. Tot slot behaalde onze mannen nog brons in het teamevent vandaag.