Harderwijk opent Taalcafé

Vanaf woensdag 17 januari is er iedere week van 9.30 tot 10.30 uur een Taalcafé in Molen De Hoop aan de Havendijk in Harderwijk. 

Wethouder Gert-Jan van Noort zal tijdens de eerste editie van het café een welkomstwoord houden.

Vanaf die datum wordt er wekelijks door de deelnemers samen met enthousiaste taalvrijwilligers geoefend om beter Nederlands te leren. Dit is uiteindelijk voor iedereen de basis om goed te participeren in de samenleving.
 
Het Taalcafé is gratis en bedoeld voor mensen die willen oefenen met hun Nederlandse spreekvaardigheid. Voor anderstaligen die beter Nederlands willen spreken, is het zinvol om veel te oefenen met de Nederlandse taal. Letten op de juiste intonatie, zinsmelodie, de zinsbouw en het uitbreiden van de woordenschat zijn onderdelen die veelvuldig geoefend zullen worden in het Taalcafé. Dit alles in een ontspannen en een prettige sfeer waarbij er aandacht is voor elkaar. 

Taalvrijwilligers

Het Taalcafé wordt gedraaid door taalvrijwilligers die zich graag willen inzetten om anderen te helpen bij de Nederlandse taal. Zij krijgen ondersteuning van het Taalhuis Noordwest - Veluwe en volgen een training waarin zij leren hoe ze anderen kunnen helpen met het verbeteren van bijvoorbeeld de spreekvaardigheid. 

Materiaal

In het Taalcafé zijn verschillende boeken, kranten, taalspelletjes en oefenmaterialen op meerdere niveaus aanwezig. De taalvrijwilliger zal in samenwerking met de deelnemer het materiaal kiezen, afhankelijk van het instroomniveau. 

Kom ook!

Kom gerust langs als u mee wilt kijken. Kent u iemand die extra wil oefenen met de Nederlandse taal?  Geef dan de tip door van oefenen in het Taalcafé want dit initiatief gaat vooral van mond-tot-mond.

Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar taalhuis@bnwv.nl.