Harderwijk krijgt winterterrassen

Door Harry Schipper – Inwoners van Harderwijk en bezoekers kunnen deze winter op speciale winterterrassen bij Harderwijkse cafés en restaurants misschien tóch terecht voor een glaasje en een hapje.
 

De cafébazen en restauranteigenaren hebben van de gemeente toestemming gekregen om tot 1 maart winterterrassen te exploiteren.

Uiteraard pas zodra de tijdelijke algehele sluiting voor de horeca door de regering weer wordt versoepeld.

De gemeente reageert hiermee op een verzoek van KHN-Harderwijk, de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.
Die heeft hiervoor een plan ingediend, dat samen met een aantal lokale horeca-ondernemers is opgesteld. De horeca is één van de sectoren die het zwaarst getroffen is door de coronamaatregelen. Dat begon met een algehele sluiting, die afgelopen zomer werd versoepeld. Een maand geleden kregen de horeca alweer te horen dat ze om tien uur ’s avonds moesten sluiten. En sinds 13 oktober mogen de cafés en restaurants helemaal niet meer open zijn.

Om een deel van de forse inkomstenderving te compenseren kwam KHN met haar plan voor tijdelijke winterterrassen. Ambtenaren toetsen elk plan nog wel apart, maar B en W hebben dus nu al laten weten dat als de aanvragen voor de terrassen voldoen aan de regels, ze op medewerking van de gemeente mogen rekenen.

Onder andere Da Gabriela op de Vischmarkt, Café De Belofte bij de Smeepoort en ondernemers op De Markt hebben hun plannen al kenbaar gemaakt.